Skip to main content

Χάντμπολ γυναικών: Νταμπλούχος για τέταρτη συνεχή χρονιά ο ΠΑΟΚ

Αυτό ήταν το 4ο διαδοχικό νταμπλ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει και το Κύπελλο στη Χαλκίδα.

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 26-25 της Νέας Ιωνίας και κατέκτησε το πρωτάθλημα χάντμπολ γυναικών για τέταρτη σερί φορά και πέμπτη συνολικά στην ιστορία του.

Αυτό ήταν το 4ο διαδοχικό νταμπλ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει και το Κύπελλο στο κλειστό της Χαλκίδας.

Στους τελικούς απέναντι στη Νέα Ιωνία, η ομάδα του Δημήτρη Πεκελίδη ήταν καλύτερη. Ο δικέφαλος του Βορρά με 3-0 στις νίκες κατέκτησε τον τίτλο επιβεβαιώνοντας ότι είναι η κυρίαρχη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Στο τελευταίο ματς των τελικών, η Νέα Ιωνία πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος αναδείχτηκε η Μαρία Χατζηπαρασίδου.

ΠΑΟΚ Mateco- ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ 26-25

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 2-3, 5-4, 8-8, 10-8, 13-9 (ημχ.), 17-13, 18-17, 20-19, 20-20, 24-23, 26-25

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Μπατζαρακούδη, Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 7, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 5, Χριστοφόρις, Καραχαρίση 3, Αμβροσιάδου, Τάκη, Σεβδίλη 4, Ζενέλη, Νίκολιτς 1, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάβτσεβιτς 2, Αργυροπούλου, Μπουράτο 2.

ΟΦΝΙ (Ζιβούλοβιτς): Μ. Κεπεσίδου 1, Μουρατίδου, Μανιά 4, Κοτρώτσιου, Ανδρίτσου 6, Κολλύρη, Καρέλα 5, Μακρή, Φράγκου, Ν. Κεπεσίδου 1, Κοντοστεργίου 2, Ντιμτσούδη, Νταβίντοβιτς 1, Σαραντάκου, Κωνσταντινίδου, Στουγιαννίδου 5

Παρατηρητές: Κατσίκης- Δελόγλου, Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος, Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 6/7-1/2

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σημείωσε για την κατάκτηση του τίτλου: «Η χρονιά σαφέστατα κρίνεται πετυχημένη από την στιγμή που κατακτήσαμε τους δύο βασικούς μας στόχους. Το δυσκολότερο είναι να παραμείνεις στην κορυφή, αλλά εμείς με σκληρή δουλειά και οργάνωση τα καταφέραμε. Από εδώ και πέρα θα ξεκουραστούμε και θα χτίσουμε την επόμενη χρονιά κάνοντας λίγες αλλαγές, στην ίδια λογική, διατηρώντας την καλή χημεία και το καλό κλίμα που πιστεύω ήταν τα μεγάλα μας όπλα για φέτος».