Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Άμεσα ξεκινάει η χαρτογράφηση της περιοχής της Αιγιαλείας, η οποία επλήγη από δασική πυρκαγιά, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Ενεργοποιείται η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής της Αιγιαλείας που επλήγη από δασική πυρκαγιά.

Αναλυτικότερα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ε.Ε.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή της Αιγιαλείας  η οποία επλήγη από δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 31 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα δεδομένα και οι χάρτες της υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ