Skip to main content

Χαρδαλιάς: «Όχι» συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι συγκεντρώσεις όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας», είπε.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον covid-19.

Οπως είπε μέχρι τότε απαιτείται έντυπο και sms για κάθε ανάγκη για μετακίνηση ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, επισημαίνοντας ότι όλοι οφείλουμε να τηρήσουμε τις συστάσεις ενώ παράλληλα έκανε έκκληση σε συλλόγους και σωματεία να σεβαστούν τα μέτρα και να μην προβούν σε συγκεντρώσεις.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας και προβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και θα σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια και τον αγώνα γιατρών νοσηλευτών και όλων εκείνων που κάνουμε τα πάντα για την αποφυγή της διασποράς του ιού και για τη θεραπεία των συνανθρώπων μας», είπε.

«Επίσης ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας. Δεν επιτρέπεται να πάμε ούτε στο εξοχικό ούτε στο χωριό και η μετακίνησή μας είναι δυνατή για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και σε πιθανόν να χρειαστεί αναλόγως των δεδομένων με το που μπορούμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια».