Skip to main content

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup, λύση στη Σύνοδο Κορυφής θέλει ο Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα δεν κατέθεσε προτάσεις στο Eurogroup

Δίχως νέες προτάσεις προσήλθε στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup o νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το τεχνικό του επιτελείο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με όσα ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό η ίδια, η ελληνική αντιπροσωπεία θα προβεί ξανά σε υποβολή αιτήματος και προτάσεων αύριο, Τετάρτη.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες γίνεται μια διερευνητική συζήτηση και στο αυριανό Eurogroup θα κατατεθούν οι προτάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις που δεν συζητήθηκαν στο προηγούμενο Eurogroup, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου απέσπασε θετικές εντυπώσεις. Ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί μία πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής σε σχέση με την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας, που επείγει, προκειμένου στη συνέχεια να συζητηθούν οι όροι του νέου προγράμματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι προτάσεις αυτές δεν είχαν συζητηθεί τότε επειδή οι υπουργοί Οικονομικών είπαν στο Eurogroup ότι θα περιμένουν το δημοψήφισμα και θα τοποθετηθούν μετά.

«Περιμένουμε τα σχόλιά τους σήμερα», σημείωναν.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η ελληνική κυβέρνηση πιθανόν να καταθέσει αύριο, Τετάρτη, πρόταση για νέα χρηματοδότηση από τον ESM.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει τριμερής συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της ευρωζώνης.