Skip to main content

Χωρίς ρεύμα και νερό το κτήριο Βιολογίας του ΑΠΘ μετά τη φωτιά

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και εργαστήρια την Δευτέρα 6/5 και την Τρίτη 7/5.

Χωρίς ηλεκτροδότηση, νερό και τηλέφωνο παραμένει το κτήριο Βιολογίας του ΑΠΘ, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου στο κλιμακοστάσιο του υπόγειου (δείτε εδώ).

Στο κτήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Βιολογίας έχουν προκληθεί σοβαρές βλάβες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και εργαστήρια την Δευτέρα 6/5 και την Τρίτη 7/5.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προς όλα τα μέλη του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, φοιτητές και εργαζόμενους

Οι σοβαρές βλάβες από τη φωτιά, που έπληξε το κτήριο Βιολογίας στις 25/4/2019, δεν αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί πριν την Κυριακή του Θωμά. Οι βασικές παροχές, δηλαδή ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλέφωνο, δεν υφίστανται αυτή τη στιγμή. Μόνο γεννήτριες λειτουργούν - στο όριό τους - που τροφοδοτούν κρίσιμα όργανα ή εγκαταστάσεις. Με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις περί αποκατάστασης των ζημιών, για τις επόμενες ημέρες, θα ισχύσουν τα εξής:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Θα είναι κλειστή μέχρι την Δευτέρα 6/5/2019, οπότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της.

ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ: Θα διεξαχθούν κανονικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Δεν θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 6/5 και την Τρίτη 7/5. Θα ξεκινήσουν κανονικά την Τετάρτη 8/5/2019.

Στην περίπτωση που οι εκτιμήσεις αποδειχθούν εσφαλμένες - ευχόμαστε όχι - θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, μετά την Κυριακή».