Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ

«Οι Ελληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές», τόνισε για τη θέση Κυρίτση

Την αντίθεσή του σε όσα υποστήριξε ο Γιώργος Κυρίτσης περί επιβάρυνσης όσων ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

«Οι Ελληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές», τόνισε ο κ. Χρυσόγονος, αναφερόμενος στο άρθρο του κ. Κυρίτση, που έχει προκαλέσει σάλο.

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα προβλέπει την ευνοϊκή μεταχείριση αυτών των περιοχών. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο εν λόγω νόμος.

«Αν η Ελλάδα δημιουργήσει θέσεις εργασίας,το επόμενο διάστημα μπορούμε να μην εφαρμόσουμε τον κόφτη,να επανέλθουμε στις αγορές, και να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία την οποία έχουμε απολέσει από το 2010», τόνισε ακόμη.

Αναφερόμενος στο υπερ-ταμείο και τα 99 χρόνια εκχώρησης της περιουσίας σχολίασε «τα 99 χρόνια είναι σχετικά. Αν Ελλάδα γινόταν φυσιολογικό κράτος δεν θα εφαρμοστούν τα 99 χρόνια».

Τέλος, μιλώντας για το ζήτημα των πλαστών πτυχίων, σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία υπερβάλλουσα ανοχή στην παραβατικότητα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση στο Σύνταγμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ