Skip to main content

Χρυσόγονος: Τον Μάιο δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος

Για Οκτώβριο όμως βλέπουμε..., λέει στη Voria.gr ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε.

Δεν έχουν βάση τα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία ή με το Κίνημα Αλλαγής, ούτε εκείνα που τον έφεραν υποψήφιο βουλευτή με ένα από τα δυο κόμματα είτε στην Πιερία είτε στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό δηλώνει στη Voria.gr ο ανεξάρτητος σήμερα ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε, αφού διαφώνησε ανοιχτά με τον Αλέξη Τσίπρα, παίρνοντας μαζί του και τη Σοσιαλιστική Τάση.

Ο κ. Χρυσόγονος ξεκαθάρισε ότι «όλα αυτά τα σενάρια ότι τα έχω βρει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα είμαι στις λίστες της ΝΔ ή με τη Φώφη Γεννηματά και θα είμαι στις λίστες του ΚΙΝΑΛ δεν έχουν καμιά βάση».

Ο κ. Χρυσόγονος είναι αποφασισμένος να μη συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου και να επιστρέψει στα επιστημονικά του καθήκοντα (δικηγορικά για την ακρίβεια), ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής, απάντησε ξεκάθαρα πως εφόσον οι εθνικές εκλογές γίνουν το Μάιο επίσης δε θα είναι υποψήφιος. «Και για βουλευτής η απάντησή μου είναι όχι, με βάση τα σημερινά δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε ωστόσο ότι εφόσον οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο και τα δεδομένα αλλάξουν (πράγμα καθόλου σπάνιο με το ρευστό πολιτικό σκηνικό), «θα δούμε». Άφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι για ένταξή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή του ΚΙΝΑΛ, αλλά με κάποιο άλλο (πιθανώς νέο) πολιτικό κόμμα...