Skip to main content

CΗL: Εξάρα για τη Μπάγερν στο Βελιγράδι, ματσάρα στη Μαδρίτη (video)

Με καρέ τερμάτων του Λεβαντόφσκι, οι Βαυαροί έκαναν το 5χ5 κόντρα στον Ερυθρό ενώ η Παρί κατάφερε να ισοφαρίσει τη Ρεάλ στο φινάλε της αναμέτρησης.

Με οκτώ αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Για τον 1ο όμιλο, Γαλατάσαραϊ και Κλαμπ Μπριζ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην «Türk Telekom Arena» με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν σημαντικό προβάδισμα για να συνεχίσουν αυτοί στους «32» του Europa League. Το σκορ για την «Τσιμ Μπομ» άνοιξε ο Αντέμ Μπουγιούκ (11’) ενώ αντίστοιχα για την πρωταθλήτρια Βελγίου ισοφάρισε ο Κρεπίν Ντιατά (90’ + 2’). Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπριζ τελείωσε την αναμέτρηση με 9 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής των Κρεπίν Ντιατά και Κλίντον Μάτα (90’ + 3’ αμφότεροι) με δεύτερες κίτρινες κάρτες.

Γαλατάσαραϊ (Τερίμ): Μουσλέρα, Μαριάνο, Ντονκ, Μαρκάο, Ναγκατόμο, Σερί, Λεμινά, Μπελχαντά (87' Μορ), Φεγκουλί, Μπουγιούκ, Μπαϊράμ (80' Ινάν).

Κλαμπ Μπριζ (Κλεμάν): Μινιολέ, Ρίκα, Ντέλι, Μέχελε, Μάτα Πέδρο, Βανάκεν, Μπαλάντα, Ριτς (46' Ντε Κετέλερε), Ντιατά, Οπέντα (77' Οκερέκε), Ντένις (58' Σκράιβερς).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφερε να κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν που ισοφάρισε στο φινάλε της αναμέτρησης για να διαμορφωθεί το 2-2 στο «Santiago Bernabéu». Το σκορ για τους «μερέγχες» άνοιξε ο Καρίμ Μπενζεμά (17’) ενώ ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του (79’) και για την πρωταθλήτρια Γαλλίας μείωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ (81’) με τον Πάμπλο Σαράμπια (83’) να πληγώνει την πρώην ομάδα του για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (76' Μόντριτς), Κρόος, Ίσκο (82' Ροντρίγκο), Αζάρ (69' Μπέιλ), Μπενζεμά

Παρί Σεν Ζερμέν (Τούχελ): Νάβας, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μενιέ, Μπερνάτ, Κιμπέμπε, Βεράτι, Γκουέγ (46' Νεϊμάρ), Ντι Μαρία (75' Ντράξλερ), Εμπαπέ, Ικάρντι (75' Σαράμπια).

Για τον 2ο όμιλο, η Μπάγερν Μονάχου σκόρπισε με 0-6 τον Ερυθρό Αστέρα στο «Rajko Mitić Stadium» και είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει νικηφόρα στον θεσμό. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Γερμανίας ήταν οι Λέον Γκορέτσκα (14’), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (53’, πεν., 60’, 64’, 68’) και Κορεντίν Τολισό (89’).

Αξίζει να σημειωθεί πως το καρέ τερμάτων του Πολωνού γκολτζή είναι το γρηγορότερο στην ιστορία του CHL καθώς επετεύχθηκ σε διάστημα μόλις 14 λεπτών και 31 δευτερολέπτων (53' - 68΄).

Μάλιστα, ο 31χρονος φορ το κατάφερε για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά από αυτό που είχε κάνει ως ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Σημειώνεται πως μόνο ο Μέσι το έχει πετύχει περισσότερες φορές και συγκεκριμένα τρεις αλλά μόνο με τη Μπαρτσελόνα ενώ ο Λεβαντόφσκι είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης με 10 γκολ σε 5 αγώνες.

Ερυθρός Αστέρας (Μιλόγεβιτς): Μπόργιαν, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Ντέγκενεκ, Γκόμπελιτς, Μάριν, Κάνιας (61' Βούλιτς), Γκαρσία (69΄ Πάβκοβ), Πέτροβιτς (76' Ιβανιτς), Μποάκι, Βουκάνοβιτς.

Μπάγερν Μονάχου (Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Παβάρ, Μαρτίνεθ (68' Κίμιχ), Αλκάνταρα, Κουτίνιο (60' Πέρισιτς), Γκορέτσκα, Τολισό, Ντέιβις, Λεβαντόφσκι (77' Μίλερ).

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Τότεναμ επικράτησε με 4-2 του Ολυμπιακού ανατρέποντας το σκορ (διαβάστε περισσότερα εδώ). Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν χάρις στα γκολ των Γιουσούφ Ελ Αραμπί (6’) και Ρούμπεν Σεμέδο (19’) και οι Λονδρέζοι μείωσαν με τον Ντέλε Άλι (45’ + 1’) για να ισοφαρίσουν με γκολ του Χάρι Κέιν (50’). Το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο, στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την αγγλική ομάδα, πήρε προβάδισμα με σκόρερ τον Σερζ Οριέ (73’) και κλείδωσε τη νίκη με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει εκ νέου (77’).

Τότεναμ (Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβεϊρελντ, Σάντσες, Σον, Γουίνκς, Κέιν, Ντάιερ (29' Ερισκεν), Αλι (82' Εντομπελέ), Οριέ, Μόουρα (61' Σισοκό).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς):  Σα, Σεμέδο, Καμαρά, Μπουχαλάκης (74' Βαλμπουενά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (78' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Γκερέρο), Ελαμπντελαουί, Μασούρας, Μεριά, Τσιμίκας.

Για τον 3ο όμιλο, η Αταλάντα κατέκτησε την πρώτη της νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επικρατώντας με 2-0 της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο «San Siro» βάζοντας φωτιά για την υπόθεση πρόκριση. Σκόρερ για τους «ορομπίτσι» ήταν οι Λουίς Μουριέλ (27’, πεν.) και Αλεσάντρο Γκόμες (47’).

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Γκολίνι, Κιάερ, Παλομίνο, Χάτεμπουρ, Γκόσενς, Γκόμες, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μουριέλ, Πάσαλιτς.

Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Λέοβατς, Τεοφίλ-Κατρίν, Ντιλαβέρ, Στογιάνοβιτς, Πέριτς, Αντέμι, Όλμο, Ιβάνουσετς, Όρσιτς, Πέτκοβιτς.

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, Μάντσεστερ Σίτι και Σαχτάρ Ντόνετσκ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο «Etihad Stadium». Το σκορ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας άνοιξε ο Ιλκάι Γκιουντογκάν (56’) ενώ για την αντίστοιχη της Ουκρανίας ισοφάρισε ο Μάνορ Σόλομον (69’).

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Ανχελίνο, Γκιουντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε (70' Νταβίντ Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Ζεσούς.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Κάστρο): Πιατόφ, Ισμαΐλι, Ματβιένκο, Κριβτσόφ, Ντόντο, Στεπανένκο, Άλαν Πατρίκ, Κονοπλιάνκα (65' Σόλομον), Κοβαλένκο, Τετέ, Μοράες (91' Σικάν).

Τέλος για τον 4ο όμιλο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν πέρασε νικηφόρα από την «RZD Arena» επικρατώντας με 0-2 της Λοκομοτίβ Μόσχας και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης. Το σκορ για τις «ασπιρίνες» άνοιξε χάρις το αυτογκόλ του Ριφάτ Ζεμαλετντίνοφ (11’) ενώ διαμορφώθηκε με σκόρερ τον Σβεν Μπέντερ (54’).

Λοκομοτίβ Μόσχας (Σέμιν): Γκιγιέρμε, Ιγκνάτιεβ, Χέβεντες, Τσόρλουκα, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Μπαρίνοβ, Ζεμαλεντίνοβ (65' Κουλίκοβ), Αν. Μιράντσουκ, Εντερ (77' Σμόλοβ), Αλ. Μιράντσουκ.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Μπος): Χραντέτσκι, Ρέτσος, Τα, Σβεν Μπέντερ, Γουέντελ, Αράνγκις, Ντεμίρμπαϊ (Λ. Μπέντερ), Μπελαράμπι (77' Λούκας Αλάριο), Μπέιλι (46' Μπάουμγκαρτλινγκερ), Ντιαμπί, Φόλαντ.

Στην άλλη αναμέτρηση του γκρουπ, η Γιουβέντους κέρδισε με 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Allianz Stadium» εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Ιταλίας ήταν ο Πάουλο Ντιμπάλα (45’ + 2’).

Γιουβέντους (Σάρι): Στσέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο, Ματουιντί, Μπεντανκούρ (86' Κεντίρα), Πιάνιτς, Ράμσεϊ (63' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα (76' Ιγκουαΐν), Ρονάλντο.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Φελίπε, Ερμόσο, Λόντι (64' Λεμάρ), Ερέρα (60' Κορέα), Τόμας, Σαούλ, Κόκε, Βιτόλο (54' Ζοάο Φέλιξ), Μοράτα.

Βαθμολογίες

Πρώτος Όμιλος

1) Παρί Σεν Ζερμέν 13 (12-2)

2) Ρεάλ Μαδρίτης 8 (11-7)

3) Κλαμπ Μπριζ 3 (3-9)

4) Γαλατάσαραϊ 2 (1-9)

Δεύτερος Όμιλος

1) Μπάγερν Μονάχου 15 (21-4)

2) Τότεναμ 10 (17-11)

3) Ερυθρός Αστέρας 3 (3-19)

4) Ολυμπιακός 1 (7-14)

Τρίτος Όμιλος

1) Μάντσεστερ Σίτι 11 (12-3)

2) Σαχτάρ Ντόνετσκ 6 (8-10)

3) Ντίναμο Ζάγκρεμπ 5 (9-9)

4) Αταλάντα 4 (5-12)

Τέταρτος Όμιλος

1) Γιουβέντους 13 (10-4)

2) Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (6-5)

3) Μπάγερ Λεβερκούζεν 6 (5-7)

4) Λοκομοτίβ Μόσχας 3 (4-9)

 

Τελευταία αγωνιστική (11/12)

-19:55

Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Μάντσεστερ Σίτι

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Αταλάντα

-22:00

Κλαμπ Μπριζ – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρί Σεν Ζερμέν – Γαλατάσαραϊ

Μπάγερν Μονάχου – Τότεναμ

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λοκομοτίβ Μόσχας

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Γιουβέντους