Skip to main content

Κόντρα Δαρδαμανέλη - Αράπογλου μετά από καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς

Οι υποψήφιοι του δεύτερου γύρου της Κυριακής στην Καλαμαριά διασταυρώνουν τα πυρά τους με αφορμή καταγγελία για πλαστογράφηση υπογραφών εργαζομένων που ευχαριστούν τον δήμαρχο

Μια καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, σύμφωνα με την οποία κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγγραφο με ονόματα και υπογραφές συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου, οι οποίοι και ευχαριστούν τον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο, Γιάννη Δαρδαμανέλη, πυροδοτεί ένταση μεταξύ των δύο υποψήφιων του δεύτερου γύρου της Κυριακής.

Το θέμα γνωστοποίησε η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», Χρύσα Αράπογλου, η οποία ανέφερε πως «συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της διοίκησης Δαρδαμανέλη».

Η κ. Αράπογλου αναφέρει πως «γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων γεγονότων που πλέον δεν περιορίζονται στα περί νόμιμου και ηθικού, αλλά συνιστούν ποινικά αδικήματα» και καλεί «τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν εδώ και τώρα, να προχωρήσουν άμεσα σε διερεύνηση των πολύ σοβαρών καταγγελιών και να εφαρμόσουν το νόμο, βρίσκοντας τους υπεύθυνους όσο ψηλά και εάν αυτοί βρίσκονται».

Ο κ. Δαρδαμανέλης σήκωσε το γάντι και απάντησε πως «ουδέποτε έφτασε στα χέρια μου αυτό το έγγραφο. Το είδα κ εγώ πρώτη φορά στο διαδίκτυο όπως όλοι», ενώ επιπλέον προέτρεψε «να απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές όποιος πιστεύει ότι έχει κάτι αξιόποινο», κάνοντας λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση που προσπαθεί και απορρέει από τον πανικό της ανθυποψήφιας».

Image

 

Η ανακοίνωση της Χρύσας Αράπογλου

Εκεί που πιστέψαμε πως τα είχαμε δει όλα με την επίσκεψη του δημάρχου Καλαμαριάς στους εργασιακούς χώρους των δημοτικών υπαλλήλων και τις συζητήσεις του στυλ «στηρίξτε με να σας στηρίξω» και «το ένα χέρι νίβει το άλλο», ήρθαν τα σημερινά για να επιβεβαιώσουν πως υπάρχει κι άλλο παρακάτω.
Μάρτυρες, λοιπόν, ενός ακόμα επεισοδίου, του πιο σοβαρού και επικίνδυνου, στη σειρά των αντιδημοκρατικών και ανήθικων μεθοδεύσεων της διοίκησης Δαρδαμανέλη έγιναν σήμερα οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες της Καλαμαριάς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, εργαζόμενοι συμβασιούχοι κατήγγειλαν την ύπαρξη του ονόματός τους σε λίστα προσώπων που στηρίζουν τον κ. Δαρδαμανέλη αλλά και την πλαστογράφηση των υπογραφών τους!
Μετά τις καταγγελίες για επίθεση στους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους, τις απειλές και τους εκφοβισμούς που είχαν μάλιστα προκαλέσει την έγγραφη καταγγελία και της ΠΟΕ-ΟΤΑ την άνοιξη, σήμερα, δύο μόλις ημέρ\ες πριν τις εκλογές, γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων γεγονότων που πλέον δεν περιορίζονται στα περί νόμιμου και ηθικού, αλλά συνιστούν ποινικά αδικήματα.
Η «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν εδώ και τώρα, να προχωρήσουν άμεσα σε διερεύνηση των πολύ σοβαρών καταγγελιών και να εφαρμόσουν το νόμο, βρίσκοντας τους υπεύθυνους όσο ψηλά και εάν αυτοί βρίσκονται.
Τέλος, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά πώς η εργασία δεν είναι παραχώρηση αλλά αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, το οποίο θα υπερασπιστούμε με ευλάβεια.

Η απάντηση του Γιάννη Δαρδαμανέλη

Δε θα επιτρέψω να θίγεται ο Δήμος και άναρχα το προσωπικό του, ούτε να εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους για να πλήξουν τη διοίκηση του Δήμου.
Ουδέποτε έφτασε στα χέρια μου αυτό το έγγραφο.
Το είδα κ εγώ πρώτη φορά στο διαδίκτυο όπως όλοι.
Αν κάποιοι ήθελαν να με ευχαριστήσουν τους απαντώ πώς έκανα αυτό που πίστευα σωστό και  γι’ αυτούς και για την υπηρεσία.
Σε αυτούς που καταγγέλλουν οτιδήποτε, η ευνομούμενη πολιτεία που ζούμε έχει το πλαίσιο να τους προστατεύσει.
Όσο για την πολιτική εκμετάλλευση που προσπαθεί και απορρέει από τον πανικό της ανθυποψήφιας, η απάντησή μου σε ότι  κάθε φορά βρίσκει για να λασπολογεί είναι μόνιμα μια: ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ.
Αυτό είναι και το ηθικό και το νόμιμο.