Skip to main content

Δεν κατεβαίνει υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Μέι

Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρουν ότι προτεραιότητα της Βρετανίδας πρωθυπουργού είναι το Brexit και όχι η πολιτική της καριέρα.

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές ανακοίνωσε απόψε στους βουλευτές του κόμματός της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όπως ανέφερε ένας βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή.

Μιλώντας στα μέλη της «Επιτροπής 1922», η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

Σημειώνεται πως η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης..

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει δύο ώρες και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 23.00 ώρα Ελλάδας.

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι άφησε υπονοούμενα, σε στελέχη των Τόρις, ότι ακόμη και αν κερδίσει, θα παραιτηθεί πριν από τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, τις οποίες επικαλείται η «Guardian», στόχος της Βρετανίδας πρωθυπουργού εν όψει της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής, απόψε στη Βουλή των Κοινοτήτων, είναι να περάσει το μήνυμα ότι προτεραιότητά της είναι το μέλλον του Brexit και όχι η πολιτική της καριέρα.