Skip to main content

Τέλος εποχής στο ΕΕΘ: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ζορπίδης για την προεδρία

«Δεν θα ξανά είμαι πρόεδρος. 16 χρόνια ότι ήταν να δώσω, πιστεύω ότι το έδωσα», ανέφερε ο κ. Ζορπίδης-«Δύσκολος ο χειμώνας για τους επαγγελματίες».

Μετά από 16 χρόνια στο τιμόνι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Ζορπίδης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΕΕΘ.

«Δεν θα ξανά είμαι πρόεδρος. 16 χρόνια ότι ήταν να δώσω,  πιστεύω ότι το έδωσα. Θα είναι νέα παιδιά, εγώ θα βοηθήσω όσο μπορώ με το μυαλό μου», είπε χαρακτηριστικά σε συνάντηση με δημοσιογράφους. Όπως είπε ο κ. Ζορπίδης, έχει διατελέσει 15 χρόνια ως αντιδήμαρχος και 16 χρόνια στη θέση του προέδρου του ΕΕΘ. «Θα έρθουν νέα παιδιά, με νέα μυαλά και καινούργια πράγματα να κάνουν στο Επιμελητήριο» τόνισε.

Σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε το έργο του στο Επιμελητήριο σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα αποθεματικό 10 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε αναφορά σε όλες τις δράσεις που έγιναν το 2021.

Ο κ. Ζορπίδης ερωτηθείς σχετικά προέβλεψε ότι θα είναι δύσκολος και αυτός ο χειμώνας για τους επαγγελματίες λόγω της πανδημίας. Εξέφρασε μάλιστα φόβους ότι θα υπάρξουν και νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις. «Θα έρθουν τα χειρότερα γιατί οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν αυτά τα οποία πήρανε και τα οποία δεν έχουν και αδυνατούν να τα πληρώσουν. Σιγά σιγά θα μαζευτούνε αυτά τα οποία δεν δοθήκαν. Πως θα μπορέσουν να πληρώσουν το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», τόνισε ο κ. Ζορπίδης, αναφέροντας Πως δυσκολα θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι επαγγελματίες στις υποχρεώσεις τους.