Skip to main content

Δες τη Θεσσαλονίκη με VR γυαλιά την Πέμπτη στην Αριστοτέλους

Το ΕΕΘ συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και καλεί τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν την πόλη σε περιβάλλον Virtual Reality

Στις 27 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο από το 1970 γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αφιέρωσε τη συγκεκριμένη μέρα στην καινοτομία και την ψηφιακή μετάλλαξη.
 
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό με μια εκδήλωση «που προωθεί ακριβώς αυτό το μήνυμα, δηλαδή την καινοτομία και την ψηφιακή μετάλλαξη στον τουρισμό».
 
Έτσι, σύμφωνα με το ΕΕΘ, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, από τις 10πμ έως τις 4μμ, σε ειδικό χώρο στην Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονικείς και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality). Αυτό θα γίνει με την βοήθεια συσκευών (ειδικά γυαλιά) που θα είναι διαθέσιμα σε όλους και θα προβάλουν βίντεο εικονικής πραγματικότητας με τα αξιοθέατα της πόλης.
 
Παράλληλα θα διανέμεται έντυπο πληροφοριακό υλικό για τη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ενημέρωση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει, έχει ενεργό ρόλο σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης του Νομού. Είναι μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, διοργανώνει εκδηλώσεις που συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ βοηθά φορείς της πόλης να προβάλουν την Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό.
 
Η συγκεκριμένη δράση γίνεται σε συνεργασία με τις εταιρείες North Events και Samsung.