Skip to main content

Δέσμευση Στρατούλη για ενίσχυση μηχανισμών κατά της μαύρης εργασίας

Για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας δεσμεύτηκε ο Δ. Στρατούλης.

Για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ.Στρατούλης.

Σήμερα επισκέφθηκε την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α) της Περιφέρειας Αττικής, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο και ο υποδιοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Θεωνά.

Ο κ. Στρατούλης ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους της Ε.ΥΠ.Ε.Α για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ακανθώδες ζήτημα της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, η οποία παραμένει ανεπούλωτη πληγή και έχει σημαντικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η Ε.ΥΠ.Ε.Α, παρά την έλλειψη προσωπικού και τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, παράγει σπουδαίο έργο, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της με κάθε τρόπο, ώστε να καταπολεμηθεί πλήρως το φαινόμενο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, ότι σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, θα ενισχύσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες με ανθρώπινο δυναμικό και θα παράσχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα, ώστε να πραγματοποιείται ανεμπόδιστα το έργο των ελεγκτών.