Skip to main content

Δέσμευση Τσίπρα για πληρωμή των εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνάντησε το απόγευμα της Τετάρτης τους επί τρεις μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,

Με τους επί τρεις μήνες απλήρωτους εργαζομένους στην ΕΛΒΟ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Διοικητήριο, στο Γραφείο του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τους διαβεβαίωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν πληρωθεί, με την εκταμίευση περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε για το θέμα, μπροστά τους, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργαζόμενοι μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι πληρωμένοι, γιατί είμαστε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Μας είπε ότι σε κάθε περίπτωση ψάχνουν επενδυτή, την καλύτερη λύση για την ΕΛΒΟ και όταν βρεθεί επενδυτής θα φωνάξει τους εργαζόμενους να είναι παρόντες στις συναντήσεις και τις συζητήσεις για να μπορέσουν να δώσουν την καλύτερη λύση και να δοθεί η ανάπτυξη και να ξαναλειτουργήσει η επιχείρηση. Κοντά στα 2,5 εκατομμύρια θα εκταμιευθούν, μας είπε. Πρέπει μαζί με τους εργαζόμενους να πληρώνονται και οι λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης. Μας είπαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην εταιρεία, γιατί βρίσκεται σε ειδική εκκαθάριση και δεν έχουν την ευελιξία να κάνουν πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που προσπαθούν να βρουν, είναι ένας μεγάλος και σοβαρός επενδυτής» τόνισε ο Θεόδωρος Αλιόγκας, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΛΒΟ.