Skip to main content

ΔΕΘ και ιταλική eima ενώνουν δυνάμεις για αγροτική έκθεση στα Βαλκάνια

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώνουν οι κοινές δράσεις - Η eima είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση στην Ευρώπη

Τη διοργάνωση μιας εξειδικευμένης έκθεσης στα Βαλκάνια συζητά η διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo, με την ιταλική αγροτική έκθεση eima, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση του χώρου.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της eima International 2020, στο πλαίσιο της 28ης Agrotica.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Ηelexpo, Τάσος Τζήκας, η έκθεση είναι σε συζητήσεις με την eima, την τελευταία διετία, ενώ στόχος της είναι η διεθνοποίηση της Agrotica, για την οποία η ιταλική διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει μοντέλο. «Η eima βάζει ψηλότερα τον πήχυ. Θελουμε να βοηθήσουμε και να βοηθούμε εμβαθύνοντας τη συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

«Συζητούμε τις κοινές δράσεις που μπορούμε να αναπτύξουμε με την eima» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής της ΔΕΘ - Helexpo υπογραμμίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι δράσεις συνεργασίας.

«Σε ένα κοντινό μέλλον συζητάμε για τη διοργάνωση μιας τρίτης έκθεσης στα Βαλκάνια. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποφασίσει σε ποια χώρα» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της eima, Marco Acerbi, τονίζοντας πως την eima διοργανώνει η FederUnacoma, η Ένωση που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων της χώρας.

Η FederUnacoma, έχει διοργανώσει έκθεση στην Ινδία, ενώ δρομολογεί έκθεση στην Κίνα. Παράλληλα στις προθέσεις της είναι η διοργάνωση έκθεσης και στην Αργεντινή.

Η eima 2020

H διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 15 Νοεμβρίου, στη Μπολόνια. Μέχρι στιγμής 1600 επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 1.900, αριθμός ρεκόρ. Σύμφωνα με τον κ. Acerbi η έκθεση θα καταλαμβάνει 135.000 τμ. ενώ ήδη έχει καλυφθεί το 90% του συνολικού εκθεσιακού χώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2018 πάνω από 2.200 επισκέπτες από την Ελλάδα πέρασαν τις πύλες της eima, ενώ στη φετινή διοργάνωση αναμένεται ένας μεγαλύτερος  αριθμός.

Το παρών θα δώσει η ΔΕΘ - Helexpo στη φετινή διοργάνωση.

Ποια είναι η FederUnacoma

Ο συνολικός τζίρος των κατασκευαστων μηχανημάτων της Ιταλίας αγγίζει τα 9 δις ευρώ εκ των οποίων το 80% κάνουν τα μέλη τα FederUnacoma. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ενωση θα διοργανώσει έκθεση για την ελιά και το λάδι στο Μπάρι το Μάρτιο του 2020 και μια για το κρασί το Γενάρη του του 2021, στη Βόρεια Ιταλία.