Skip to main content

ΔΕΘ: Τις κινητοποιήσεις ανοίγουν σήμερα ένστολοι και γιατροί

Τον χορό των συγκεντρώσεων και πορειών ανοίγουν το πρωί οι γιατροί, ενώ αργότερα το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνουν οι ένστολοι.

Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβρη, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης.

Τον χορό των συγκεντρώσεων και πορειών ανοίγουν το πρωί οι γιατροί. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8.00 μπροστά από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ενώ στις 9.00 εργαζόμενοι από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα θα συγκεντρωθούν στον κόμβο Ευαγγελίστριας. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ.

Στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει η συγκέντρωση των ένστολων στον Λευκό Πύργο.

«Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακών πολιτικών με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη βρέθηκαν στα τάρταρα. Συνακόλουθα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ανθρώπινο δυναμικό τους, υπέστησαν τα επίχειρα αυτών των πολιτικών ανελέητα, δίχως να λογαριάζονται από τους κυβερνώντες ο ειδικός τους ρόλος, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της συντελεσμένης διάλυσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Από αύριο τη σκυτάλη παίρνουν εργατικά συνδικάτα, φορείς, αντιεξουσιαστικές κινήσεις. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.