Skip to main content

Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εργασίας

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, αλλά οι παρόντες αστυνομικοί πρόλαβαν να κλείσουν την πίσω πόρτα του υπουργείου και να αποτρέψουν την είσοδο

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο Εργασίας, καθώς εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ, που νωρίτερα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, αποπειράθηκαν να εισβάλλουν στο κτήριο.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση, αλλά οι παρόντες αστυνομικοί πρόλαβαν να κλείσουν την πίσω πόρτα του υπουργείου.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Μετά τις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 για σήμερα, διεκδικώντας επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πενταμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Παράλληλα, κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ», κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρει «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».