Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ TV100

Μέσα από τα αφιερώματα θα αναδειχτούν η τεράστια προσφορά της Μακεδονίας στον ξεσηκωμό του Γένους και τα ιστορικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν.

Σειρά ειδικών εκπομπών αφιερωμένων στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 στην TV100 και στον FM100, ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Δημοτική Τηλεόραση και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

Τα τηλεοπτικά αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της εκπομπής «Στη Γη της Μακεδονίας» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Στέλιος Λουκάς. Μέσα από τα αφιερώματα θα αναδειχτεί η τεράστια προσφορά της Μακεδονίας στον ξεσηκωμό του Γένους, τα ιστορικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν σε κρίσιμες μάχες στον Μακεδονικό χώρο, καθώς και εμβληματικοί τόποι που σημαδεύτηκαν από τον ηρωισμό και τις θυσίες των κατοίκων τους.

Παράλληλα, η εκπομπή «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» θα παρουσιάσει σε όλη τη διάρκεια του 2021, βιβλία-ντοκουμέντα που έχουν εκδοθεί στη Θεσσαλονίκη και αναφέρονται στην Επανάσταση του 1821 και προέρχονται από τη συλλογή του ποιητή και συλλέκτη Διονύση Στεργιούλα. Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες αυτά τα βιβλία-ντοκουμέντα θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

έλος, τιμώντας τη μεγάλη επέτειο, η TV100, με την επιμέλεια του Στέλιου Λουκά, από τα μέσα Ιανουαρίου θα παρουσιάζει ειδικά ολιγόλεπτα ένθετα με τον τίτλο «1821, πρόσωπα και γεγονότα», μέσα από τα οποία θα αναδειχτούν οι άνθρωποι εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση της ελευθερίας μας αλλά και τα πιο σημαντικά γεγονότα της Εθνεγερσίας.

«Η Επανάστασις η εδική μας, δεν μοιάζει με καμία απ’ όσες γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπη…»

Από τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ