Skip to main content

Διάκριση του Porto Carras στα Waste & Recycling Awards

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα κέρδισε Silver βραβείο για τις πρακτικές που έχουν αναληφθεί σχετικά με την ανάκτηση πρώτων υλών και ενέργειας από απόβλητα

Δύο διακρίσεις για το περιβαλλοντικό του έργο απέσπασε στα βραβεία Waste & Recycling Awards 2015 το Porto Carras Grand Resort.

Ειδικότερα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής κέρδισε SILVER βραβείο στην κατηγορία Resource Recovery - Waste to Energy για τις πρακτικές που έχουν αναληφθεί σχετικά με την ανάκτηση πρώτων υλών και ενέργειας από στερεά και υγρά απόβλητα και BRONZE βραβείο στην κατηγορία Recycling (Compost – Materials Recovery) για τις πρακτικές που έχουν αναληφθεί και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στην ανακύκλωση και τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συγκρότημα, η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη και η επένδυση σε καινοτόμες και τεχνολογικά ανεπτυγμένες δράσεις διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την ανάδειξη της Σιθωνίας Χαλκιδικής, αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του Porto Carras Grand Resort.

Σημειώνεται ότι στο συγκρότημα έχει σχεδιαστεί και εγκατασταθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων από τους πελάτες που καταλήγει σε ΧΥΤΑ και να υποστηριχθεί η ανακύκλωση. Παράλληλα, έχουν επιλεχθεί πρακτικές που αποσκοπούν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των πελατών σχετικά με την ανακύκλωση, προκειμένου να κινητοποιηθούν και να υποστηρίξουν την αειφόρο διαχείριση των απορριμμάτων. Η εμπλοκή και συμμετοχή των επισκεπτών είναι καθοριστικής σημασίας καθώς ο αριθμός τους είναι μεγάλος και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων γίνεται στην πηγή.

Το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων του Porto Carras βασίζεται στις αρχές της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης απορριμμάτων και αποβλήτων από τις διάφορες δραστηριότητές του. Σε όλο το συγκρότημα, εφαρμόζεται ένα εκτενές πρόγραμμα ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, γυαλί, χρησιμοποιημένο λάδι, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές και οργανικά κατάλοιπα, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν σε επιφανειακή απόθεση.

Επιπλέον, για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων στον τομέα αυτό το συγκρότημα συνεργάζεται με δημοτικούς φορείς του Ν. Χαλκιδικής επιτυγχάνοντας σπουδαία αποτελέσματα.

Τα περιβαλλοντικά βραβεία που έλαβε το Porto Carras Grand Resort στα Waste & Recycling Awards 2015 αποτελούν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δέσμευση για διαρκείς προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνίας γενικότερα, θέτοντας ταυτόχρονα φιλόδοξους στόχους για περαιτέρω βελτίωση των πράσινων πρακτικών που ακολουθεί, καθώς και για βιώσιμη ανάπτυξη.