Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
x

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΒΙΖΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΟΥΣ

Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια προτού το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίσει την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες

Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλα τα κριτήρια προτού το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίσει την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες (βίζα), αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρόεδρο, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου συζήτησαν το πακέτο των προτάσεων που κατέθεσε η Επιτροπή το οποίο χαρακτήρισαν "ισορροπημένο" και "ολοκληρωμένο".

Ωστόσο, παρότι αναγνωρίζονται οι "σημαντικές προσπάθειες" που έχει καταβάλει η Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες, η Επιτροπή ενημέρωσε πως δεν έχουν εκπληρωθεί όλα τα κριτήρια για την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας. Μέχρι να γίνει αυτό και να υποβάλει η Επιτροπή στο κοινοβούλιο σχετική "γραπτή εγγύηση", η εργασία θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά "καμιά" παραπομπή σε επιτροπή (του Ευρωκοινοβουλίου) δεν μπορεί να λάβει χώρα", αναφέρει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ