Skip to main content

Διερευνητικές κινήσεις για εξαγορά των ναυπηγείων στη Σύρο

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από δυο αμερικανικά funds σημειώνεται επί ελληνικού εδάφους για την εξαγορά του ναυπηγείου στη Σύρο.

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από δύο αμερικανικά funds σημειώνεται επί ελληνικού εδάφους για την εξαγορά του ναυπηγείου στη Σύρο.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσεγγίσει διερευνητικά και την πλευρά του νυν ιδιοκτήτη τους, κ. Νίκου Ταβουλάρη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «προξενείο» στο prοject έχει αναλάβει να το κάνει ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον επισήμως.

Ωστόσο, στο κομμάτι των ναυπηγείων υπάρχει γενικότερη κινητικότητα. Ως γνωστόν και οι Κινέζοι της Cosco κατέθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Άμυνας διερευνητική πρόταση για να εξαγοράσουν τη μονάδα του Σκαραμαγκά. Επίσης ενδιαφέρονται και για εκείνη της Ελευσίνας. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι αν τους δοθούν προς αξιοποίηση όλα τα ναυπηγεία κατά μήκος της παράλιας ζώνη της Ελευσίνας, τότε είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν την μεταφορά του ναυστάθμου από τον Σκαραμαγκά.

Το σχέδιο τους προβλέπει τη δημιουργία και λειτουργία κάθετης μονάδας ναυπήγησης και διάλυσης πλοίων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προς το παρόν απαντήσει. Επιφυλάχθηκε όμως να το κάνει άμεσα και όπως είναι φυσικό η απάντηση της θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.