Skip to main content

Στη Νότια Αφρική για προετοιμασία η Τζένγκο

«Έμαθα πολλά την περασμένη σεζόν, το σημαντικότερο πως για να μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους μου πρέπει να διασκεδάζω τη συμμετοχή μου στους αγώνες», τόνισε η Ελίνα Τζένγκο

Προετοιμασία στη Νότια Αφρική θα πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο η Ελίνα Τζένγκο, θέλοντας να συνεχίσει τις προπονήσεις της σε καλές καιρικές συνθήκες. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ακοντισμού θα αναχωρήσει στις 3/12 και θα παραμείνει εκεί ως τις 24/12, μαζί με τον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ, αλλά και τον πρωταθλητή της σφαιροβολίας Οδυσσέα Μουζενίδη.

«Κινούμαστε σε δυνατούς ρυθμούς προπόνησης εδώ και καιρό. Έχω μεγάλη όρεξη για την επόμενη χρονιά. Το 2023 ίσως κάποια πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα, ωστόσο μπορώ να πω πως τελικά ήταν μια καλή χρονιά. Έμαθα πολλά την περασμένη σεζόν, το σημαντικότερο πως για να μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους μου πρέπει να διασκεδάζω τη συμμετοχή μου στους αγώνες. Όταν δε συμβαίνει αυτό, ακόμη και η τεχνική μου δεν είναι όπως πρέπει. Το 2023 ταλαιπωρήθηκα αρκετά και από τον ώμο και ήταν και αυτή μια παράμετρος που δεν μου επέτρεψε να παρουσιαστώ όσο καλά θα ήθελα. Είμαι πολύ καλά, δουλεύω σκληρά, ώστε την επόμενη χρονιά να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό στους αγώνες στόχους», δήλωσε αρχικά η Τζένγκο.

Αναφερόμενη στο επικείμενο ταξίδι της στη Νότια Αφρική, αλλά και τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, η 21χρονη αθλήτρια τόνισε: «Περιμένω με ανυπομονησία την προετοιμασία, καθώς εκεί θα βρούμε τις ιδανικές εγκαταστάσεις, καλό καιρό, καθώς και αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Στόχος είναι να κάνουμε τον πρώτο μας αγώνα στη χρονιά στο τέλος Φεβρουαρίου στο χειμερινό κύπελλο ρίψεων, ενώ έπειτα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. Φέτος αποφάσισα να αφήσω λίγο στην άκρη τη σχολή μου, ώστε να περιορίσω και τις μετακινήσεις και την κούραση και να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς και το Ευρωπαϊκό».