Skip to main content

Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων: Χαιρετίζει το αίτημα Ζέρβα σε Τσούνη για τη γενοκτονία

Είναι η πρώτη φορά που τίθεται από εκπρόσωπο τοπικής αυτοδιοίκησης σε τόσο υψηλό επίπεδο το διαχρονικό αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού, λέει η ΔΙΣΥΠΕ.

Την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίντου Ζέρβα, να θέσει επίσημα το αίτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά τη διάρκεια της πρώτης εθιμοτυπικής επίσημης επίσκεψης του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτ Τσούνη, στη Θεσσαλονίκη χαιρετίζει η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη - Ζέρβας σε Τσούνη: Οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, είναι η πρώτη φορά που τίθεται από εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τόσο υψηλό επίπεδο το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα ολοκλήρου του Ποντιακού Ελληνισμού.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη αναμένει μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση και την αναγνώριση της γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, αδικοχαμένων προγόνων μας.

Η ανακοίνωση καταλήγει «με την ευχή η στάση του δημάρχου να βρει μιμητές και σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο για να αναγκασθεί η ελληνική διπλωματία να θέσιε υψηλά στην ατζέντα τςη εξωτερικής της πολιτικής το δίκαιο αίτημά μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων χαιρετίζει με χαρά και εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρώτης εθιμοτυπικής επίσημης επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα έθεσε επίσημα το αίτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την κεμαλική θηριωδία κατά την περίοσο 1916-1921 και είναι η πρώτη φορά που τίθεται από εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τόσο υψηλό επίπεδο το διαχρονικό και δίκαιο αίτημα ολοκλήρου του Ποντιακο΄θ Ελληνισμο΄θ.,

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη αναμένει μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση και την αναγνώριση της γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, αδικοχαμένων προγόνων μας.

Με την ευχή η στάση του δημάρχου να βρει μιμητές και σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο για να αναγκασθεί η ελληνική διπλωματία να θέσιε υψηλά στην ατζέντα τςη εξωτερικής της πολιτικής το δίκαιο αίτημά μας.

Πρόεδρος, Γεώργιος Αμαραντίδης
Αντιπρόεδρος, Εφραίμ Μάκης Κυριζίδης
ΓΓ, Βασίλειος Μωυσίδης