Skip to main content

Δικηγόρος 16χρονου Ρομά: Αν ήταν παιδί από κολέγιο θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός (vid)

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά από τη Θεσσαλονίκη Απόστολος Λύτρας έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης

Στο θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου ανηλίκου, Απόστολος Λύτρας.

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε για όσα ακούστηκαν μετά την αποφυλάκιση του αστυνομικού, που κατά τη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο ίδιος έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης, σημειώνοντας παράλληλα πως ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα, γιατί «κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί με άλλους συναδέλφους του».

Ο ίδιος τόνισε ότι «είχε να κάνει πολλές διαδικασίες με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει».

Τόνισε με νόημα πως «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός», ενώ έφερε ως παράδειγμα και την προφυλάκιση του αστυνομικού Κορκονένα που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.