Skip to main content

Δήμος Αριστοτέλη: Αλλάζει όψη η Ιερισσός - Ξεκινά η τριπλή ανάπλαση των 3,6 εκατ. ευρώ (φωτο)

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες ανάπλαση για την Ιερισσό

Την έναρξη εργασιών για την τριπλή ανάπλαση του κέντρου της Ιερισσού που θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας του δήμου, σήμανε η υπογραφή από τον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο της σύμβασης έργου για την μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου και της Οδού Αρχαίων Σταγείρων - Αγίου Όρους, προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ. Προηγήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για τον άξονα της Βασιλέως Γεωργίου (Αγ.Νικολάου) με προϋπολογισμό 597.218 € και ακολουθεί νέα σύμβαση για την ανάπλαση της Λεωφόρου Στρατού (Ηρώων) με προϋπολογισμό 705.802 €.  Τα σχετικά κονδύλια είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο Ανάκαμψης και από προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Image

Σύμφωνα με τον δήμο, η πλατεία Δημαρχείου αναμένεται να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιείται η διαφορετική στάθμη του εδάφους. Θα δημιουργηθεί ένα βατό στέγαστρο – εξώστης μεταλλικής κατασκευής, που θα δίνει την αίσθηση του καταστρώματος, ενώ σημαντική λεπτομέρεια της μελέτης είναι η ανάδειξη και η παρουσίαση των τεσσάρων μνημείων, με ειδικά διακεκριμένο το άγαλμα του «Καπετάν Γιώργη Γιαγλή». Επιπρόσθετα, προβλέπονται νησίδες νερού και πρασίνου, η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (φωτισμός, καθιστικά, παρτέρια, κάδοι απορριμμάτων) και η διαμόρφωση εκ νέου της αυλής του Παιδικού Σταθμού. Η διαμόρφωση της οδού Αρχαίων Σταγείρων- Άγιου Όρους αφορά την ανακατασκευή των πεζοδρομίων για την ασφαλή και άνετη εξυπηρέτηση των πεζών. Η πλακόστρωση των πεζοδρομίων θα γίνει με χυτό βοτσαλωτό, ενώ στα πεζοδρόμια γύρω από την πλατεία Δημαρχείου προτείνεται γκρι κυβόλιθος, ώστε να αναδειχθεί η πλατεία.

Image

Οι άλλες δύο αναπλάσεις, που χρηματοδοτούνται από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα περιλαμβάνουν, εκτός από την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λεωφ.Στρατού και της Βασ.Γεωργίου, την πλακόστρωση των πεζοδρομίων με χυτό βοτσαλωτό υλικό, την κατασκευή υποδομών και ραμπών ΑΜΕΑ για αύξηση της προσβασιμότητας, την κατασκευή θεσεων πάρκινγκ ενώ σε συγκεκριμένα σημεία, θα γίνουν πλακοστρώσεις από κυβόλιθους, δημιουργώντας την αίσθηση πλατείας.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, υπογράμμισε: «Η εικόνα του Δήμου Αριστοτέλη αλλάζει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στην έδρα μας, την Ιερισσό, αλλάζει ριζικά με ένα τριπλό έργο, που σχεδιάσαμε στην αρχή της θητείας μας. Πριν το τέλος της τετραετίας, έχουμε περάσει όλα τα στάδια, μελετών, εξεύρεσης κονδυλίων, δημοπρατήσεων και ξεκινά πλέον να κατασκευάζεται, όπως πολλά ακόμα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου Αριστοτέλη. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που δουλεύουμε και τα αποτελέσματα που φέρνουμε. Λυπάμαι μόνο για εκείνους τους λίγους που θα επιμένουν να αμφισβητούν την πραγματικότητα ακόμα και την ώρα που θα εκτυλίσσεται μπροστά τους, για να υπηρετήσουν αλλότριους σκοπούς. Απέναντι στον άκρατο απομονωτισμό, προτάσσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση της Ιερισσού και την προσοχή μας για όλες τις Κοινότητές μας. Τους διαβεβαιώνουμε πως έπεται και συνέχεια».

Image