Skip to main content

Δήμος Αριστοτέλη: Με την ανάπλαση της οδού Βασ.Γεωργίου ξεκινά η αναβάθμιση του κέντρου της Ιερισσού

Η ανάπλαση περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα, πλακόστρωση των πεζοδρομίων κυρίως με χυτό βοτσαλωτό υλικό και σε μικρότερη έκταση με κόκκινο κυβόλιθο κυρίως περιμετρικά του πολιτιστικού κέντρου

Ξεκινά στην Ιερισσό το έργο για ανάπλαση της οδού Βασιλέως Γεωργίου (Αγ.Νικολάου), προϋπολογισμού 600.000 ευρώ καθώς ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση.

Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από πόρους του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου κατοίκων και επισκεπτών.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα, πλακόστρωση των πεζοδρομίων κυρίως με χυτό βοτσαλωτό υλικό και σε μικρότερη έκταση με κόκκινο κυβόλιθο κυρίως περιμετρικά του πολιτιστικού κέντρου. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ για συνθήκες προσβασιμότητας χωρίς διακρίσεις, ενώ οι ενιαίες πλακοστρώσεις από κυβόλιθους, θα δημιουργούν την αίσθηση πλατείας που θα ενισχυθεί από τη σχετική δενδροφύτευση και τοποθέτηση καθισμάτων. Το έργο συμπληρώνεται από τα αναγκαία στοιχεία αστικού εξοπλισμού, όπως κάδους απορριμμάτων, καθίσματα (παγκάκια) μοντέρνου σχεδιασμού, καθώς και νέους ιστούς δημοτικού φωτισμού,

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε: «Ένας στόχος που θέσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως Δημοτική Αρχή ήταν η αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας του Δήμου , Ιερισσό,  με διαδρομές που αρμόζουν σε μια σύγχρονη περιφερειακή πόλη και αντανακλούν την επιδίωξή μας για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και του Δήμου συνολικά. Την ανάπλαση της της οδού Βασιλέως Γεωργίου, ακολουθεί σύντομα και η ανάπλαση των οδών Ηρώων  και της κεντρικής οδού όπως και της κεντρικής πλατείας του Δημαρχείου. Το συνολικό  κόστος των αναπλάσεων αυτών αγγίζει το ποσό των 3.600.000  ευρώ.  Η μεθοδική προετοιμασία των προηγουμένων ετών αποδίδει καρπούς σε όλες τις κοινότητες, πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη θητεία και προδιαγράφει την αποτελεσματικότητα με την οποία θα κινηθούμε για τους στόχους της δεύτερης».

Image
Image