Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Στάση ουδετερότητας από Τεμεκενίδη – Σήμερα η απόφαση από τον συνδυασμό Βάρδα

Η ανακοίνωση της παράταξης του Άρη Τεμεκενίδη για τον β΄ γύρο των εκλογών - Σήμερα συνεδριάζει ο συνδυασμός του Χρήστου Βάρδα

Λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής που θα αναδείξουν τη νέα δημοτική αρχή στον δήμο Καλαμαριάς κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα κρατήσουν οι συνδυασμοί του Άρη Τεμεκενίδη και του Χρήστου Βάρδα, που έλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Οι δύο διεκδικητές του δήμου Γιάννης Δαρδαμανέλης και Χρύσα Αράπογλου, οι οποίοι συγκέντρωσαν στον πρώτο γύρο 29,12% και 22,45% αντίστοιχα, είχαν επικοινωνία μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και με τις δύο συγκεκριμένες παρατάξεις, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους προκειμένου να πάνε στην εκλογική μάχη της Κυριακής με περισσότερα εφόδια. 

Σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» Άρης Τεμεκενίδης, που προέρχεται από τον από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, σε ανάρτησή του τήρησε στάση ουδετερότητας, καλώντας παράλληλα τους δημότες να ψηφίσουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, «για να ορίσουν την τύχη της πόλης μας για τα επόμενα 5 χρόνια».  

«Θεωρούμε ότι οι πολίτες και ειδικότερα όσοι μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή, έχουν την ικανότητα και την κρίση να επιλέξουν την επόμενη Διοίκηση και το πρόσωπο που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα σοβαρότατα ζητήματα που εκκρεμούν στην πόλη μας και που είναι πλέον σε κρίσιμο στάδιο για την οριστική διευθέτηση τους», σημειώνει ο κ. Τεμεκενίδης.

Όπως σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες «να επιλέξουν με βασικό κριτήριο την συνάφεια των προγραμμάτων των δυο υποψηφίων με τις προτάσεις που καταθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο, τις σύγχρονες και προοδευτικές αρχές που αποτελούσαν την σταθερή μας πυξίδα στην 5ετη μας πορεία, καθώς και την πολιτική βούληση και την ικανότητα των δυο υποψηφίων Δημάρχων και των παρατάξεων τους, να υλοποιήσουν όσα θέσαμε προεκλογικά στο δημόσιο διάλογο και όσα αγωνιστήκαμε για να γίνει η Καλαμαριά, Πρώτη Ξανά».

Ερωτηθείς από τη Voria.gr για το εάν το δεύτερο σκέλος της δήλωσής του αποτελεί έμμεση στήριξη στον συνδυασμό Αράπογλου, ο κ. Τεμεκενίδης απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει κάποια στήριξη, η δήλωσή μου είναι ξεκάθαρη. Ζητούμε από τους πολίτες να αποφασίσουν για τον επόμενο δήμαρχο με βάση τη συνάφεια του δικού μας προγράμματος». Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την απογοήτευσή του για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν μαζικότερα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

Σήμερα η απόφαση του συνδυασμού Βάρδα

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών η παράταξη του Χρήστου Βάρδα. Στις 9 βράδυ θα συνεδριάσουν τα μέλη του συνδυασμού «Πρωτοπόρα Δυναμική Καλαμαριά», όπου θα συζητήσουν για την πορεία που θα ακολουθήσουν και εάν πρόκειται ή όχι να εκφράσουν δημόσια τη στήριξή τους στον έναν ή στον άλλο διεκδικητή του δήμου. Ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην αποψινή συνεδρίαση, θα ξεκαθαριστεί επίσης εάν ο κ. Βάρδας θα προχωρήσει σε συναντήσεις ή όχι με τους δύο υποψήφιους του δεύτερου γύρου.