Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Τις επόμενες ημέρες ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους υποψήφιους δημάρχους

Ποιοι θα είναι σίγουρα υποψήφιοι και ποιοι το σκέφτονται ακόμη - Πότε θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις και θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις

Περίπου δυόμιση μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στον δήμο Νεάπολης Συκεών ακόμα δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους υποψήφιους δημάρχους. Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση επικεφαλής παράταξης για το πώς θα πορευτεί στον δρόμο προς τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Έτοιμος να διεκδικήσει μια όγδοη θητεία είναι ο νυν δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο μακροβιότερος σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δανιηλίδης σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του στον δήμο, αν και όπως λέει συνεχώς σε συνεργάτες του «ο λαός θα αποφασίσει». Ως προς το ψηφοδέλτιό του θα είναι ανανεωμένο σε μεγάλο ποσοστό με νέα πρόσωπα. Με ενδιαφέρον αναμένεται και τι θα πράξει ο Αντώνης Σαουλίδης, ένα πρόσωπο που είχε σημαντικές θέσεις στις διοικήσεις Δανιηλίδη. Μετά το γεγονός ότι δεν εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Σίμου Δανιηλίδη.  

Την ίδια ώρα με ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα πράξει ο επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» Λάζαρος Ωραιόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλο αυτό το διάστημα ο ίδιος συζητά με όλες τις δυνάμεις στον δήμο στο πλαίσιο του ότι η αναμέτρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και προσωπικές υστεροβουλίες. Έτσι, έχει συναντηθεί με όλους τους υποψήφιους  ακόμα και με τον νυν δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη. «Μέσα στις επόμενες 10-15 ημέρες θα ανακοινώσουμε επίσημα τι θέλουμε για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο στον δήμο και πώς θα το επιδιώξουμε, αν θα κατεβούμε αυτόνομα, αν θα συνεργαστούμε με τη διοίκηση, είτε εάν θα δημιουργήσουμε έναν διευρυμένο συνδυασμό», αναφέρει ο κ. Ωραιόπουλος, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη και οι εσωτερικές διεργασίες στην παράταξη.

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του πρώην δημάρχου Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλου. Μιλώντας στη Voria.gr ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κάνει καμία δήλωση για τη συμμετοχή του ή μη στις εκλογές, απλά σε μια δημόσια κουβέντα είπε τις απόψεις του για τον δήμο. «Αυτό που είπα είναι πως ό,τι αποφασίσω, θα το ανακοινώσω εγώ ο ίδιος. Τις προσεχείς ημέρες θα το ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο κ. Λαδόπουλος, σημειώνοντας πως «ούτε το σκέφτεται, αλλά ούτε το αποκλείει».

Συνεχίζει την πορεία του για τη διεκδίκηση του δήμου Νεάπολης Συκεών ο Δημήτρης Ζιγκερίδης με τον συνδυασμό «Δυναμική Ενότητα Πολιτών». Όπως επισημαίνει είναι «η ισχυρότερη μέχρι στιγμής αντίπαλη δύναμη έναντι του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, έχοντας δυνατό ψηφοδέλτιο και συσπειρωμένους υποψήφιους στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο δήμο».

Υποψήφιοι δήμαρχοι στον δήμο Νεάπολης Συκεών είναι επίσης με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Αλέξης Γουσόπουλος και ο Γιάννης Λαθύρας από τον συνδυασμό «Η πόλη αλλιώς - Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δήμο Νεάπολης Συκεών».