Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ανεβάζουν στροφές τα επιτελεία των υποψήφιων δημάρχων - Εκλογικά κέντρα και κλείσιμο ψηφοδελτίων

Είκοσι ημέρες απομένουν για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια -Συζητήσεις για κοινή κάθοδο συνδυασμών

Λιγότερο από δύο μήνες έχουν μείνει για τις κάλπες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα επιτελεία των υποψήφιων δημάρχων για τον δήμο Θεσσαλονίκης, αν και Αύγουστος κατεξοχήν μήνας των καλοκαιρινών διακοπών, έχουν φορτσάρει και δουλεύουν στο φουλ.

Στο επίκεντρο των διεργασιών αυτές τις ημέρες βρίσκεται το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, καθώς η προθεσμία είναι έως τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, αλλά και το στήσιμο των εκλογικών κέντρων, τα περισσότερα από τα οποία αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συναντήσεις και οι συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων, που προέρχονται από τον δεξιό χώρο, για ενδεχόμενη συνεργασία και κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές με στόχο, όπως οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν, όχι απλά να είναι στον δεύτερο γύρο, αλλά να κατακτήσουν τον δημαρχιακό θώκο.

Εντολή Ζέρβα για συνέχιση του έργου παρά την προεκλογική περίοδο

Σχεδόν έχουν κλείσει οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ναι στη Θεσσαλονίκη», με τους συνεργάτες του επισημαίνουν ότι υπάρχει μεγάλη προσφορά από άτομα που στηρίζουν το έργο της διοίκησης και θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές. Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί υποψήφιοι σύμβουλοι. Το εκλογικό κέντρο του κ. Ζέρβα σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα το δούμε σε διαφορετικό σημείο στο κέντρο της πόλης. Στήνεται στην Αγίας Σοφίας με Μακένζυ Κινγκ και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα έχει πόρτα, αλλά θα είναι ανοιχτό. Παρά την προεκλογική περίοδο πάντως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει δώσει εντολή να συνεχιστεί η παραγωγή έργου και να μη σταματήσουν καθόλου οι μηχανές, αν και είναι Αύγουστος.

Image

Νέα καμπάνια με βίντεο από τον Στέλιο Αγγελούδη - «Αρνηθήκαμε στηρίξεις και χρίσματα»

Ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες τις περιοδείες του σε 50 γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης και από την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η νέα καμπάνια του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη». Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο πάνω στις εννέα θεματικές του προγράμματος της παράταξης. Παράλληλα ολοκληρώνεται στο τέλος Αυγούστου η διαβούλευση για το πρόγραμμα κι αφού εξεταστούν οι θέσεις των πολιτών, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι πλήρως έτοιμο. Σημειώνεται ότι συντονιστές του προγράμματος είναι δύο έμπειροι αυτοδιοικητικοί, οι Θανάσης Παππάς και Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη ανακοινωθεί 103 υποψήφιοι τα ονόματα των οποίων θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κ. Αγγελούδη, ενώ υπό αξιολόγηση είναι άλλα 15 άτομα. Ήδη έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο των δημοτικών συμβούλων και την Παρασκευή ανακοινώνονται άλλα 20 ονόματα υποψήφιων κοινοτικών συμβούλων. Αυτό που επισημαίνεται πάντως από την ομάδα Αγγελούδη είναι ότι δεν είναι μια κομματική προσπάθεια και πως αρνήθηκαν στηρίξεις και χρίσματα. Γι΄ αυτό τον λόγο, όπως αναφέρουν, υπάρχουν στον συνδυασμό και άνθρωποι από τη Νέα Δημοκρατία, όπως ο Βασίλης Γάκης το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. 

Image

Επαφές Πέγκα και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο

Το πρώτο ραντεβού με τα κομματικά στελέχη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Σπύρος Πέγκας, τα οποία σύμφωνα με το περιβάλλον του υποψήφιου δημάρχου δεν έχουν βάλει κανέναν όρο ή προϋπόθεση. Συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους το κόμμα που ανακοίνωσε επίσημα τη στήριξή του στον συνδυασμό του κ. Πέγκα μπορεί να βοηθήσει στην πορεία προς τις εκλογές, ακόμα και με στελέχη για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για Όλους». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πέγκας έχει ήδη κάνει επαφές με τις τρεις συμβούλους τις Ρία Καλφακάκου, Έλλη Χρυσίδου και Μαρία Πασχαλίδου. Την ίδια ώρα η ομάδα του κ. Πέγκα προετοιμάζει και το εκλογικό κέντρο επί της οδού Τσιμισκή. Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για τους πολίτες, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Image

Νέες συναντήσεις Ορφανού – Τζακόπουλου – Τσαβλή

Νέες συναντήσεις είχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Ορφανός, Σάκης Τζακόπουλος και Δρόσος Τσαβλής, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για μια κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Σε μια από τις δύο συναντήσεις ο κ. Τζακόπουλος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είναι αρνητικός να τεθεί άλλος επικεφαλής στο πιθανό σχήμα για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και πρότεινε μάλιστα αυτή τη θέση να την αναλάβει ο Γιώργος Ορφανός. Ο κ. Τσαβλής πάντως επιφυλάχθηκε να απαντήσει και θα το κάνει προς το τέλος Αυγούστου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει υπάρξει επαφή για αυτή την προσπάθεια και με τον υποψήφιο Στέργιο Καλόγηρο. Προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας εκτιμάται ότι θα υπάρξουν νεότερα για το εάν θα ευοδωθούν οι διεργασίες για μια κοινή κάθοδο. Σε διαφορετική περίπτωση πάντως οι κ. Ορφανός και Τζακόπουλος δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να κατέβουν στις εκλογές με τους συνδυασμούς που έχουν ήδη ανακοινώσει.

Image

Στο πρώην εκλογικό κέντρο του Ζέρβα... το εκλογικό κέντρο του Δρόσου Τσαβλή

Παρά τις όποιες συζητήσεις, πάντως, ο Δρόσος Τσαβλής συνεχίζει δυναμικά, όπως ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά, την πορεία του για τη διεκδίκηση του δήμου. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει το ψηφοδέλτιό του, ανακοινώνοντας άλλη μια ομάδα υποψήφιων συμβούλων. Εντύπωση πάντως προκαλεί ο χώρος που έκλεισε ο κ. Τσαβλής για να στήσει το εκλογικό του κέντρο. Βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή στον αριθμό 123. Πρόκειται για το κατάστημα που στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 ήταν το εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Απέναντι ακριβώς πάντως θα βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του άλλου υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Πέγκα, με τον οποίο ο κ. Τσαβλής διατηρεί καλές σχέσεις. Τα εγκαίνια του χώρου αναμένεται να γίνουν μετά τις 20 Αυγούστου.

Image

Τις επαφές τους και τον προεκλογικό τους αγώνα συνεχίζουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως ο Βασίλης Τομπουλίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση και όλη η ομάδα από τη δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα». Την υποψηφιότητά τους για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχουν ανακοινώσει τέλος οι Γιάννης Κουριαννίδης με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Ιωάννης Νασιούλας με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη», ο Δημήτρης Ζιαμπάζης από τους Ενωμένους Μακεδόνες και ο Στέργιος Καλόγηρος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη – Μακεδονία».