Skip to main content

Δημοσκόπηση Alco: Στις 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Η εικόνα της αντιπολίτευσης στην εποχή Κασσελάκη

Παραμένει η δημοσκοπική διαφορά κυβερνώντος κόμματος και κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Διαφορά 17 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή Κασσελάκη και παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το τελευταίο τρίμηνο, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου μέρους της πανελλαδικής έρευνας της Alco που παρουσίασε ο Κώστας Παναγόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί διαφορά 17 μονάδων,

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Το κυβερνών κόμμα, συγκεντρώνει ποσοστό 32,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,8 του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, οι Σπαρτιάτες με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 5%.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη

Στην έρευνα της Alco οι πολίτες κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν στο ερώτημα σε σχέση με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη.

Το 40% απαντά ότι είναι χειρότερη, το 17% «το ίδιο κακή» (σύνολο 57% ή 6 στους δέκα). «Καλύτερη» απαντά το 14% και το 12% το ίδιο καλή (σύνολογο 26%) στο γενικό κοινό.

Στο ίδιο ερώτημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι η εικόνα είναι καλύτερη, το ίδιο καλή αποκρίνεται το 29%, χειρότερη λέει το 23%, το ίδιο κακή μόλις το 2%. Δεν απάντησε το 9%.

Προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο Στ. Κασσελάκης

Ως προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γενικό κοινό, στην πλειοψηφία του ζητά να κατευθυνθεί προς την Κεντροαριστερά, σε ποσοστό 56%. Προς τα αριστερά ζητά το 23%, την ίδια πολιτική λέει το 9%.

Δυσαρέσκεια για την ανταπόκριση του Κράτους στην κακοκαιρία Daniel

Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Daniel καθώς το 49% απαντά καθόλου, λίγο το 27% αρκετά 19%

Στο ίδιο ερώτημα σε κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγη περισσότερο, το 72% δηλώνει καθόλου ή λίγο ευχαριστημένοι.

Ως προς την ανταπόκριση των ενόπλων δυνάμεων στην σφοδρή κακοκαιρία, οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 68% έναντι 20% που δηλώνει όχι.