Skip to main content

Δράμα: Χειροπέδες σε εργοδότη που ζητούσε πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Η ΓΣΕΕ έχει δεχθεί 175 καταγγελίες από όλη την Ελλάδα, για μη καταβολή του δώρου ή ακόμα και γιοα κατάσχεσή του απο τον εργοδότη.

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ που προέβη σε εργοδοτική αυθαιρεσία προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Δράμα.

Προγήθηκε η καταγγελία πρώην εργαζόμενου που δεχόταν απειλές από τον επιχειρηματία σχετικά με το δώρο των Χριστουγέννων.

Όπως είπε στο Open ο πρώην εργαζόμενος της συγκεκριμένης επιχείρησης είχε απολυθεί πριν από δύο εβδομάδες.

Ωστόσο ζήτησε να του καταβληθούν τα οφειλόμενα και συγκεκριμένα το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων.

Ο πρώην εργοδότης ζήτησε να μπει το δώρο στον τραπεζικό λογαριασμό του πρώην εργαζόμενου, ωστόσο απαίτησε από τον τελευταίο να το κάνει ανάληψη και να το επιστρέψει στην επιχείρηση.

'Οταν ο εργαζόμενος αρνήθηκε τον «διακανονισμό» που πρότεινε ο πρώην εργοδότης του άρχισαν οι απειλές, αφού ειπώθηκαν φράσεις «η πόλη είναι μικρή» και «ο καθένας τραβάει τον δρόμο του και τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Ο εργαζόμενος κατήγγειλε το περιστατικό και σε συνεννόηση με την αστυνομία, το τοπικό εργατικό κέντρο και τη ΓΣΕΕ, οργανώθηκε επιχείρηση όπου δήθεν ο καταγγέλων θα έδινε το ποσό στον εργοδότη, ωστόσο τη στιγμή που πήγε να παραλάβει το ποσό συνελήφθη μπροστά στο ΑΤΜ.



Η ΓΣΕΕ έχει δεχθεί 175 καταγγελίες από όλη την Ελλάδα, για μη καταβολή του δώρου ή ακόμα και γιοα κατάσχεσή του απο τον εργοδότη.

Οι επιχειρήσεις που συμβαίνει αυτό είναι μικρομεσαία καταστήματα εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια), κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα, φόυρνοι, ανθοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων και ζαχαροπλαστεία.

Ανάλογα φαινόμενα παρατηρούνται και σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως εταιρείες καθαρισμού και security ή και call center.

Οι εργοδότες όφειλαν να καταβάλουν το δώρο Χριστουγέννων έως τις 21 Δεκεμβρίου. Όσοι δεν το έπραξαν κινδυνεύουν με αυτόφωρο.