Skip to main content

ΠΟΕΕΤ: Πρωτόγνωρες οι καταγγελίες για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στην εστίαση

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Για «πρωτόγνωρες καταγγελίες» ως προς τη μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό. Επίσης αναφέρει ότι αυξάνονται κατά 5% οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και καλεί τα μέλη της να ελέγξουν αν αυτό τηρείται στη νέα μισθοδοσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ:

«Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Με το παρόν Δελτίο Τύπου υπενθυμίζουμε πως από 01/01/2024 οι μισθοί των εργαζομένων σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας αυξάνονται κατά 5% σύμφωνα με τον συμβατικό όρο της ΚΣΣΕ η οποία έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική από το Υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους μας στα ξενοδοχεία να επαληθεύσουν την μισθοδοσία τους και αν δεν δουν την αύξηση να επικοινωνήσουν με τα οικεία σωματεία τους και όπου δεν υπάρχουν απ’ ευθείας με την Ομοσπονδία.

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά οι καταγγελίες για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στον χώρο της Εστίασης είναι πρωτόγνωρες.

Τέλος θέλουμε να καταγγείλουμε πως χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας πέρασαν “μαύρα” Χριστούγεννα καθώς η Δ.ΥΠ.Α δεν έχει πληρώσει ακόμα σε μεγάλους Τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Μυτιλήνη τους ανέργους, παρόλο που οι αιτήσεις αυτών έχουν γίνει από τις αρχές Οκτωβρίου που τελείωσε η σεζόν.

Η υποστελέχωση των κατά τόπων Δ.ΥΠ.Α αλλά και η διαδικασία της διασταύρωσης των στοιχείων μας δεν μπορεί να είναι τόσο χρονοβόρες».