Skip to main content

Δράση δενδροφύτευσης την Κυριακή στο Σέιχ Σου

Η δράση οργανώνεται από την «Οικολογία-Αλληλεγγύη»

Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου με σύνθημα: «Βελτιώνουμε τη ζωή μας, αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!» διοργανώνεται την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί.

Η δενδροφύτευση, που οργανώνεται από την «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και τη στηρίζει η «Θεσσαλονίκη για Όλους», θα γίνει κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Βασίλειου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων. Θα φυτευτούν κωνοφόρα -πλατύφυλλα δέντρα (όχι πεύκα) σε μια περιοχή που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είχε καεί και δεν έχει υπάρξει φυσική αναγέννηση.

Η Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα προσφέρει υποστήριξη με εργαλεία, δενδρύλλια κτλ. «Είναι μια ευκαιρία για τους πολίτες να προσφέρουν με πρακτικό τρόπο στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και τη βελτίωση του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης» προστίθεται.

«Την ώρα που κάποιοι καταστρέφουν τα δέντρα, εμείς δημιουργούμε τον κόσμο που θέλουμε, βελτιώνουμε τη ζωή μας, αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση», τονίζει η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και καλεί σε συμμετοχή τους πολίτες.

Στον χάρτη φαίνεται με κόκκινο η ακριβής διαδρομή, μετά το γήπεδο του Κεραυνού στον Άγιο Παύλο, που είναι βατή με ΙΧ.

Image

Για όσους/ες θα προτιμήσουν την πεζοπορία, υπάρχει ένα ραντεβού στον Ζωολογικό Κήπο, στο τέρμα του λεωφορείου Νο 24, από όπου το σημείο της δεντροφύτευσης απέχει μόλις 1 χλμ: https://maps.app.goo.gl/nkQhAsgV56L2FKXp8

Περισσότερα στο https://www.facebook.com/events/658596856417215?ref=newsfeed