Skip to main content

Δραστικά μέτρα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον κορωνοϊό

Η Σύγκλητος του ΠΑΜΑΚ αποφάσισε την αναστολή των τελετών ορκωμοσίας και όλων των εκδηλώσεων - Τα μέτρα που συστήνει στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού έλαβε με ομόφωνη απόφαση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, αναστέλλονται οι τελετές ορκωμοσίας πρώτου και δευτέρου κύκλου σπουδών μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 καθώς και όλες οι προγραμματισμένες διοργανώσεις συνεδρίων/ημερίδων/ εκδηλώσεων, εντός του Πανεπιστημίου, με διεθνείς συμμετοχές και όλες οι προγραμματισμένες και μη επισκέψεις από το εξωτερικό.

Οι τελετές ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο, ενώ μέχρι τις 10 Απριλίου, τα πτυχία και οι τίτλοι, εφόσον οι απόφοιτοι το επιθυμούν, θα χορηγούνται από τις γραμματείες των τμημάτων και τις γραμματείες των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ).

Διαβάστε ακόμη: Αναστέλλονται οι ορκωμοσίες στο Αριστοτέλειο λόγω κορωνοϊού

Παράλληλα, το ΠΑΜΑΚ συστήνει σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές περιλαμβανομένων των φοιτητών Erasmus, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, διδακτικό, ερευνητικό, τεχνικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό) να ενημερώνονται τακτικά και να τηρούν σχολαστικά τις επίσημες οδηγίες του υπουργείου Υγείας λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα προφύλαξης, να μην πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό και εφόσον παρ’ όλα αυτά χρειαστεί να πραγματοποιήσουν ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, μετά την επιστροφή τους να τίθενται σε αναγκαστική απομόνωση από τους πανεπιστημιακούς χώρους, διάρκειας 14 ημερών.

Τέλος, σε περιπτώσεις που μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, διδάσκοντες χρειαστεί να απουσιάσουν στο εξωτερικό, τότε για το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής απομόνωσης η διδασκαλία των μαθημάτων τους είτε θα αναβληθεί για να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο, είτε θα πραγματοποιηθεί από άλλα μέλη του ίδιου γνωστικού αντικειμένου, με ευθύνη των Προέδρων των Τμημάτων και των Διευθυντών των ΠΜΣ. Αντίστοιχα, για την απουσία μελών του διοικητικού προσωπικού κατά το διάστημα της αναγκαστικής απομόνωσης (14 ημερών) υπεύθυνοι θα είναι οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.