Skip to main content

Δρυς: Το μεζεδοπωλείο-παντοπωλείο από την Αρναία που επενδύει στην τοπική παραγωγή

Η Χρυσή Καραπαναγιώτου και ο Κώστας Ζωγράφος, με χρόνια εμπειρία στην εστίαση, αποφάσισαν να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα στο τουριστικό απόθεμα του τόπου τους

Στα ράφια του φιλοξενεί τοπικά προϊόντα και στα τραπεζάκια του σερβίρει μεζέδες φτιαγμένους από ντόπιες πρώτες ύλες. Άλλωστε, το παντοπωλείο-μεζεδοπωλείο «Δρυς» στην Αρναία, που δημιούργησαν πριν από μερικούς μήνες η Χρυσή Καραπαναγιώτου και ο Κώστας Ζωγράφος, ήθελε εξαρχής να επενδύσει στον τόπο του, να αναδείξει τον πλούτο του και να «χτίσει» πάνω στην τουριστική του προοπτική. Ακριβώς κάτω από το καμπαναριό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου, περιστοιχισμένο από τα χαρακτηριστικά παραδοσιακά κτίσματα της Αρναίας, το «Δρυς» άρχισε να υποδέχεται τον κόσμο από τον περασμένο Μάρτιο.

Image

 

Image

 

Φτιαγμένο σε δύο επίπεδα, το παντοπωλείο και το μεζεδοπωλείο, συνδυάζει στο στυλ και τη διακόσμησή του το παλιό και το νέο, με αισθητή όμως την πινελιά της παράδοσης που τόσο θέλει να αναδείξει το ζευγάρι των ιδιοκτητών του. Στο παντοπωλείο κρασιά, τυριά, μέλια και μαρμελάδες της περιοχής βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με στόχο η γκάμα να εμπλουτίζεται συνεχώς με τοπικές επιλογές, ώστε να δίνεται κυρίως στους ξένους επισκέπτες η δυνατότητα να προμηθευτούν είδη με ντόπιο… άρωμα. Στο δε μεζεδοπωλείο η Χρυσή Καραπαναγιώτου αξιοποιεί την τοπική παραγωγή για να συνθέσει τα εδέσματα που φτιάχνει η ίδια, μεταξύ των οποίων πιπεριές γεμιστές, πατατοσαλάτα και πολλούς ακόμα μεζέδες εμπνευσμένους από την παράδοση της Αρναίας. Το ζευγάρι με χρόνια εμπειρία στην εστίαση αποφάσισε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα στο τουριστικό απόθεμα του τόπου του. 

Image

 

Με όνομα εμπνευσμένο από τις βελανιδιές της περιοχής και με το ξύλο να δεσπόζει στο εσωτερικό του, υποσχόμενο ένα ζεστό περιβάλλον για τις κρύες βραδιές του χειμώνα της Αρναίας, το «Δρυς» είναι μια ακόμα απόδειξη πως το τοπικό στοιχείο και η στροφή στην παράδοση έχουν μέλλον. Άλλωστε, όπως λέει ο Κώστας Ζωγράφος στη Voria, τα τελευταία χρόνια αυτή η στροφή είναι έντονη και οι ντόπιοι επαγγελματίες την έχουν αντιληφθεί και επενδύουν σε αυτή.

Image

 

«Αυτό που είναι σήμερα η Αρναία έγινε σταδιακά, ενώ η τουριστική προοπτική που βρίσκεται μπροστά είναι μεγάλη. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος με εξαιρετικούς τοπικούς παραγωγούς, τα προϊόντα των οποίων θέλουμε να προβάλλουμε, να δώσουμε αυτό το διαφορετικό χρώμα που έχει το χωριό» εξηγεί, προσθέτοντας πως η υποδοχή του εγχειρήματος τόσο από τον ντόπιο όσο και από τον ξένο κόσμο είναι θετική στους λίγους μήνες που το «Δρυς» έχει ανοίξει τις πόρτες του.

Image