Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΔΣΘ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΣΙΑΡΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της σύσκεψης υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Για ουσιαστικό βήμα προς την επίλυση του κτηριακού προβλήματος των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, σχολιάζοντας τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Διοικητήριο, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου.

Θεσσαλονίκη: Ομάδα εργασίας για το κτηριακό των Δικαστηρίων

«Για πρώτη φορά σε κοινή σύσκεψη όλων των φορέων, τέθηκε το ζήτημα σε ρεαλιστική βάση, υπήρξε ουσιαστική συζήτηση και αναλήφθηκε πρωτοβουλία με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, η οποία μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιάσει την πρότασή της για την επέκταση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου. Πάγιο αίτημα των δικηγόρων της πόλης προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δικαστικών υπηρεσιών είναι η επέκταση και αξιοποίηση του κτηρίου του ΙΚΑ Πύλης Αξιού που γειτνιάζει με το Δικαστικό Μέγαρο, με την παράλληλη δημιουργία «Πλατείας Δικαστηρίων».

Στο αίτημα αυτό υπήρξαν κατά καιρούς αντιδράσεις από εκπροσώπους υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης εμφανίστηκε διαλλακτικός στην προοπτική παραχώρησης του συγκεκριμένου κτηρίου, εφόσον προηγουμένως βρεθεί ανάλογο κτήριο στην περιοχή το οποίο θα μπορούσε να στεγάσει με καλύτερο τρόπο τις δομές υγείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ