Skip to main content

Έβρος: Συνελήφθη λίγο πριν περάσει τα σύνορα - Είχε εξαπατήσει δύο ηλικιωμένες

Συνεργοί του κάλεσαν δύο ηλικιωμένες και προσποιήθηκαν γιατρό και αστυνομικό, αποσπώντας τους χρήματα

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο τηλεφωνικές απάτες, που διαπράχθηκαν την 25-2-2024 και την 29-2-2024 σε βάρος ηλικιωμένων Ελλήνων στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο αντίστοιχα.

Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή 1 Μαρτίου, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα άγνωστοι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις δύο παθούσες προσποιούμενοι στη μία περίπτωση τον αστυνομικό και στην άλλη τον γιατρό και με το πρόσχημα αντίστοιχα ότι είτε προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο, είτε συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη.

Έπειτα από τις καταγγελίες των περιστατικών, οι ανωτέρω αστυνομικοί, πραγματοποίησαν μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε στο παραπάνω Συνοριακό Σημείο και συνελήφθη ο αλλοδαπός δράστης, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επιχείρησε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά, τα οποία όπως προέκυψε, προέρχονται από τη μία περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένης και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.