Skip to main content

Ορεστιάδα: Νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου στο σχολείο που φοιτούσε η 9χρονη

Η τοπική δημοτική αρχή προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας έως την ερχόμενη Δευτέρα

Στην αναστολή λειτουργίας του 8ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούσε το 9χρονο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (05/02/24) στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, προχώρησε η δημοτική αρχή της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά από αιφνίδια επιδείνωση της υγείας του άτυχου κοριτσιού λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο, που της προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια και δυστυχώς έχασε την ζωή του, σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι η δημοτική αρχή Ορεστιάδας προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του σχολείου που πήγαινε.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, υπήρξε κι άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο και για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, σε συνεννόηση με την περιφερειακή δνση Δημόσιας Υγείας, έλαβε την απόφαση να κλείσει το σχολείο έτσι ώστε να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς και η υγεία των παιδιών να παρακολουθείται από τους γονείς τους.

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.