Skip to main content

ΕΔΟΘ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ στις 5 Μαρτίου

Μετά την άρνηση, όπως αναφέρει ανακοίνωση, του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα ζητήματα του 13ου-14ου μισθού και των ΒΑΕ.

Σε στάση εργασίας την Τρίτη 5 Μαρτίου από τις 12.00 μ.μ. έως τη λήξη του ωραρίου προχωρά η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, μετά την άρνηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ακόμη κινητοποίηση για την ίδια ημέρα στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 12.30, καλώντας τους εργαζομένους να δώσουν το «παρών».

Η ΕΔΟΘ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεκδικεί:

1. Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.

2. Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.

3. Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.