Skip to main content

ΕΕΘ - Ζορπίδης: Συγχαρητήρια στη νέα κυβέρνηση αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

«Ευελπιστούμε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί να καλέσουν σύντομα στο τραπέζι του διαλόγου τους επίσημους συμβούλους του κράτους που είναι τα επιμελητήρια», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους μέσω της κάλπης και η χώρα από σήμερα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση. Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η αγορά συνεχίζουν να υφίστανται και να χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης», τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιουνίου και προσθέτει «θέλω να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία που εξασφάλισε, ωστόσο θέλω επίσης να του επισημάνω πως χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει».

Ο κ. Ζορπίδης σε μια σύντομη αναφορά των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν επισημαίνει, «το θέμα των ανατιμήσεων πρέπει να βρεθεί στη κορυφή της ατζέντας προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, παράλληλα με την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ενέργειας και του υψηλού λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. Το ιδιωτικό χρέος είναι ένα πρόβλημα η λύση του οποίου θα δώσει οικονομική «ανάσα» και στα ταμεία του κράτους, αλλά κυρίως στους επαγγελματίες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες οφειλές τους. Η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα και σε αυτό πρέπει να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα, η μείωση της ανεργίας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα, ενώ η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων είναι απαραίτητη ώστε να εγγυηθεί την αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

«Εύχομαι στο νέο κυβερνητικό σχήμα καλή και δημιουργική θητεία και ευελπιστούμε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί να καλέσουν σύντομα στο τραπέζι του διαλόγου τους επίσημους συμβούλους του κράτους που είναι τα επιμελητήρια, προκειμένου να αναλύσουμε τα προβλήματα και να καταθέσουμε πιο διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τις προτάσεις μας.