Skip to main content

Eφιάλτης χωρίς τέλος στη Σαγκάη: Παρατείνεται το lockdown, αυξάνονται τα κρούσματα

Λίγο μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους  της κινεζικής μεγαλούπολης - Άλλοι οκτώ θάνατοι στη Σαγκάη.

Ο εφιάλτης του lockdown δεν έχει τέλος για τους κατοίκους της Σαγκάης.

Ένα 24ωρο μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους της κινεζικής μεγαλούπολης, οι Αρχές της Σαγκάης ανακοίνωσαν σήμερα την παράταση προς το παρόν των δρακόντειων μέτρων ακόμη και σε συνοικίες που είχαν καταφέρει να μηδενίσουν την εξάπλωση της Covid-19 Καθώς αυξήθηκε εκ νέου ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός των περιοχών που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η ζοφερή ανακοίνωση έγινε μετά τις ελπίδες για μερική άρση του δρακόντειου lockdown και κάποια επιστροφή στην κανονικότητα που είχαν αναπτερώσει οι δηλώσεις αξιωματούχων Υγείας της Σαγκάης προ ημερών, όταν έκαναν λόγο για στοιχεία που δείχνουν ότι έχει σταματήσει η μετάδοση της νόσου. Η περιοχή Ζινγκάν με τα λουσάτα εμπορικά κέντρα και τους άνω του ενός εκατομμυρίου κατοίκους είπε το πρωί ότι δεν θα επιτρέπει πλέον στους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να αποφευχθούν μαζικές συναθροίσεις.

Αλλά και ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τσονμίνγκ στη Σαγκάη είπε ότι θα παραμείνουν σε ισχύ τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα μολονότι δεν αναφέρθηκαν νέα κρούσματα εκτός των περιοχών που έχουν τεθεί σε καραντίνα και το 90% των 640.000 κατοίκων θεωρητικά επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους.

Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά για τους καταναλωτές, η κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους θα επιτρέπεται μόνον με ειδική άδεια και μόνον ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι, δήλωσε ο Ζανγκ Ζιτόνγκ.

Άλλοι οκτώ θάνατοι στη Σαγκάη

Η Σαγκάη κατέγραψε 15.861 νέα, ασυμπτωματικά κρούσματα χθες από 16.407 την προηγούμενη μέρα, καθώς και 2.634 κρούσματα που εμφάνισαν συμπτώματα, ενώ ανακοινώθηκαν άλλοι οκτώ θάνατοι από την Covid-19 ανεβάζοντας στα 25 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην τρέχουσα έξαρση – όλοι οι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο τετραήμερο.

Πολλοί κάτοικοι της Σαγκάης, ωστόσο, έχουν κάνει λόγο για θανάτους συγγενικών τους προσώπων από την Covid-19 απο τις αρχές Μαρτίου, που δεν έχουν περιληφθεί στις επίσημες στατιστικές, εγείροντας έτσι αμφιβολίες για την ακρίβειά τους.