Skip to main content

Έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος - Το σημείωμα που άφησε

Ο Αλέξανδρος Βέλιος πέθανε τελικά στο σπίτι του στο Γέρακα «με μη υποβοηθούμενη ευθανασία» και όχι στη Ζυρίχη με ευθανασία.

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, σε ηλικία 63 ετών, ο οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο. Πέθανε τελικά στο σπίτι του στο Γέρακα «με μη υποβοηθούμενη ευθανασία» και όχι στη Ζυρίχη με ευθανασία.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος μάλιστα το σθένος να διαβάσει ο ίδιος το ιδιόχειρο σημείωμά του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή και να το αναρτήσει στο διαδίκτυο. Την επιστολή συνέταξε λίγο πριν την τελευταία πράξη του δράματος και ζήτησε να διανεμηθεί στον Τύπο.

«Έζησα με αξιοπρέπεια, με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω», αναφέρει στο μήνυμά του ο γνωστός δημοσιογράφος, εξηγώντας πως αποφάσισε «να δώσει μόνος του τέλος που του ταιριάζει» μετά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ήθελε, όπως έλεγε μέχρι τέλους, να παραβρεθούν στην κηδεία του, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του και να δημιουργηθεί μια κοσμοπλημμύρα. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στις 15:00 το απόγευμα στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.