Skip to main content

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα χριστουγεννιάτικα έλατα του Ταξιάρχη (φωτο+video)

Από δέκα υπαίθριους χώρους σε σημεία της πόλης μπορούν οι Θεσσαλονικείς να προμηθευτούν τα φυσικά έλατα από το ορεινό χωριό του Χολομώντα Χαλκιδικής.

Μπορεί να καθυστέρησαν λίγο φέτος στο ραντεβού τους με τους καταναλωτές λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη έχουν ήδη φτάσει στη Θεσσαλονίκη, στήνοντας μικρά χριστουγεννιάτικα σκηνικά στην πόλη που έχει τόση ανάγκη να ξεφύγει έστω για λίγο από τη δίνη της πανδημίας.

Οι κάτοικοι του ορεινού χωριού της Χαλκιδικής στις παρυφές του Χολομώντα, όπου παράγεται περίπου το 70% των φυσικών ελάτων που διοχετεύονται σε όλη τη χώρα κατά την εορταστική περίοδο, έφτασαν φέτος με καθυστέρηση, καθώς υπήρξε εμπλοκή με τη διακίνηση εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν με τελικά με Κοινή Υπουργική Απόφαση και πλέον οι ελατοπαραγωγοί έχουν πάρει θέση σε συνολικά δέκα υπαίθριους χώρους σε διάφορα σημεία σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

«Καθυστερήσαμε λίγο, αλλά καταφέραμε να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Μας έπαιρνε συνέχεια κόσμος τηλέφωνο για να μάθει πότε θα έρθουμε. Μας περίμεναν πώς και πώς», ανέφερε στη Voria.gr ο ελατοπαραγωγός Θανάσης Παπανικολάου, που εδώ και χρόνια πουλάει τα έλατά του στο πάρκο στη συμβολή των οδών Μ. Κάλλας και Γ. Παπανδρέου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.



Ήδη καταναλωτές έχουν αρχίσει να επισκέπτονται τα σημεία, προκειμένου είτε να διερευνήσουν την αγορά, είτε να κάνουν παραγγελία. «Σιγά – σιγά έρχεται κόσμος και πιστεύω ότι σταδιακά θα κορυφωθεί η κίνηση», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος ανέφερε ότι ο κόσμος παραγγέλνει και οι παραγωγοί αναλαμβάνουν να τα μεταφέρουν στα σπίτια, όπως κάθε χρόνο.

Πολίτες ανέφεραν στη Voria.gr ότι ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι αυτή τη στιγμή το μόνο αντίδοτο στην δυσκολίες της πανδημίας και της καραντίνας, ο μόνος τρόπος να μπουν έστω για λίγο στο πνεύμα των Χριστουγέννων που φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικά. Άλλοι πάλι παραδέχτηκαν ότι οι ίδιοι, επηρεασμένοι από την κρίση, δεν ήθελαν φέτος να στολίσουν, αλλά… υπέκυψαν στις παρακλήσεις των παιδιών τους.

Όσο για τις τιμές, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ότι είναι ίδιες με τις περσινές, δηλαδή από 30 ευρώ για ένα έλατο δύο μέτρων, ποσό που αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος του δέντρου.