Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΑΦΙΧΘΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ INTERCITY EXPRESS (VIDEO)

Στο τρένο επέβαινε και ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Τα ηλεκτροδοτούμενα τρένα εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα στα καθημερινά δρομολόγια

Με μικρή καθυστέρηση απο τον αρχικό προγραμματισμό κατέφθασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης η αμαξοστοιχία Intercity Express, που θα συνδέει την πόλη με την Αθήνα με ένα ταξίδι μόλις τεσσάρων ωρών.

Στο τρένο επέβαινε και ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα ευχάριστο ταξίδι συνομιλώντας με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην αποβάθρα του σταθμού.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι στόχος του υπουργείου ειναι το τρένο να γίνει το πλέον ανταγωνιστικό μέσο στη χώρα έτσι λέγοντας μάλιστα ότι «πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο κανείς να μετακινηθεί με άλλο μέσο».

 

 

 

Τα ηλεκτροδοτούμενα γρήγορα τρένα εντάσσονται πλέον από τη Δευτέρα στα καθημερινά τακτικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δύο πρωινά τρένα και με δύο σταθμούς.

Ειδικότερα, το νέο, γρήγορο δρομολόγιο Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τραίνων, το οποίο θα διανύει σε:

- 3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο.
- 4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Τα δρομολόγια:
 
- Από Αθήνα, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:22 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:22, 12:22, 15:22 & 18:22.
- Από Θεσσαλονίκη, το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο είναι και πιο γρήγορο, αναχωρεί στις 06:27 και μετά υπάρχουν δρομολόγια ανά τρεις ώρες, στις 09:15, 12:15, 15:15 & 18:15.
- Επιπλέον, υπάρχει το βραδινό ζευγάρι δρομολογίων 600/601.
 
Στο πρωινό γρήγορο δρομολόγιο, η διαδρομή Αθήνα-Λιανοκλάδι θα διαρκεί 1 ώρα και 47 λεπτά, ενώ η διαδρομή Αθήνα-Λάρισα 2 ώρες και 48 λεπτά.

Αντίστοιχα, το δρομολόγιο Λάρισα-Αθήνα θα διαρκεί 2 ώρες και 36 λεπτά και το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά.
 
Αναβαθμισμένες υπηρεσίες εντός της αμαξοστοιχίας Intercity Express
Μεταξύ άλλων, το Intercity Express θα διαθέτει:

- Πρίζα σε κάθε θέση.
- Υποστηρικτικό προσωπικό on board.
- WiFi (προς το παρόν, αποκλειστικά στην αμαξοστοιχία I/C51 και για την Α΄ θέση. Σταδιακά θα εγκατασταθεί και στις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες).
- Αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου με νέο συνεργάτη την εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ.
- Δωρεάν διάθεση εφημερίδων στους επιβάτες της Α' Θέσης στις αμαξοστοιχίες I/C50 και I/C51.
- Δωρεάν διάθεση σετ προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες της Α' Θέσης σε συνεργασία με τον Όμιλο Σαράντη.

Κόστος εισιτηρίου
 
Σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, η τιμολογιακή πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αναφέρει η εταιρεία, παραμένει αμετάβλητη και συγκεκριμένα για το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η πρώτη θέση κοστίζει 55 ευρώ (με 20% έκπτωση για την επιστροφή) και η δεύτερη θέση κοστίζει 45 ευρώ (με έκπτωση 20%).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ