Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο πρόβλημα που απασχολεί όλες τις κοινωνίες, είπε η βουλευτής.

Στην ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων που ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ και τη ΓΓΟΠΙΦ αναφέρθηκε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ.

Μέσω του προγράμματος αυτού, επιχορηγείται για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού) έως 800 ευρώ μηνιαίως για θέση πλήρους απασχόλησης και έως 400 ευρώ για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, καθώς και από επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.

Όπως είπε η βουλευτής, «η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο πρόβλημα που απασχολεί όλες τις κοινωνίες και απαιτεί την ενεργό παρουσία, συμμετοχή και συνεργασία όλων μας» και πρόσθεσε: «λόγω και της νομικής μου ιδιότητας γνωρίζω τις επιπτώσεις που έχει η άσκηση ενδοοικογενειακής βίας στις γυναίκες που το βιώνουν, καθώς και τον κοινωνικό αποκλεισμό που συχνά αντιμετωπίζουν».

Όπως ανακοινώθηκε, η Άννα Ευθυμίου είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση στις 15.09.2020, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας και Νεολαίας της Βουλής, με θέμα «Covid–19 και ενδοοικογενειακή βία: Συμπεράσματα, δράσεις και αποτελέσματα από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας», όπου συμμετείχε και η Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ).   

Έπειτα, η βουλευτής κατέθεσε εκ νέου την πρότασή της στο Υπουργείο Εργασίας κατά τις τοποθετήσεις της στις 19.11.2020 και 23.11.2020, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων», στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στις 17.12.2020 ανακοινώθηκε η κοινή απόφαση του ΟΑΕΔ και της ΓΓΟΠΙΦ.

Η δήλωση της κ. Ευθυμίου:

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα διαχρονικό και παγκόσμιο πρόβλημα που απασχολεί όλες τις κοινωνίες και απαιτεί την ενεργό παρουσία, συμμετοχή και συνεργασία όλων μας. Λόγω και της νομικής μου ιδιότητας γνωρίζω τις επιπτώσεις που έχει η άσκηση ενδοοικογενειακής βίας στις γυναίκες που το βιώνουν, καθώς και τον κοινωνικό αποκλεισμό που συχνά αντιμετωπίζουν.

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο ΟΑΕΔ και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων έλαβαν σοβαρά υπόψιν την πρότασή μου που κατέθεσα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, προκειμένου να απορροφηθούν οι κακοποιημένες γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι λαμβάνεται μέριμνα για την επανένταξη των κακοποιημένων γυναικών στην αγορά εργασίας, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, όπου τα κρούσματα κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας σημειώνουν δραματική αύξηση κατά την περίοδο της καραντίνας.

Επιπρόσθετα, είναι εύλογο να μου προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση το γεγονός ότι επετεύχθη ένας σημαντικός στόχος μου, που αποτελεί μέρος του γενικού στόχου μου από την αρχή της κοινοβουλευτικής μου θητείας, δηλαδή να μεταφέρω τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μου στο κοινοβούλιο και να τους στηρίζω εμπράκτως, καταθέτοντας τις δικές μου προτάσεις.

Για τον λόγο αυτό συνεχίζω τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μου, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, για θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την κοινωνία γενικότερα, δεδομένου ότι πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ