Skip to main content

Ευθυμίου: Ο προϋπολογισμός έχει σημαντικές προοπτικές απασχόλησης για τους νέους

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 στοχεύει στη συγκράτηση της ανεργίας και στην ανάπτυξη προοπτικών απασχόλησης.

Για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 που «στοχεύει στη συγκράτηση της ανεργίας και στην ανάπτυξη βιώσιμων προοπτικών απασχόλησης, με έμφαση στους νέους», τοποθετήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, από το βήμα της Βουλής.

«Προς την κατεύθυνση της συγκράτησης της ανεργίας κινείται και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, η οποία θα αποδώσει σε όλο το αναπτυξιακό της εύρος, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τις δυνατόν λιγότερες απώλειες στις θέσεις εργασίας στο μέτρο του εφικτού», συμπλήρωσε η βουλευτής.

Ως προς την ανάπτυξη βιώσιμων προοπτικών απασχόλησης, η βουλευτής σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο να δοθεί στήριξη στους νέους ανθρώπους. Στους ανθρώπους της γενιάς μου, στους ανθρώπους που εκπροσωπούν όλοι οι νέοι βουλευτές της γενιάς μου εδώ, οι οποίοι έχουν υποστεί μία δεκαετή μνημονιακή κρίση κι έρχεται τώρα κι αυτή η κρίση της πανδημίας να προστεθεί και να αποτελέσει ένα ακόμα ανάχωμα στην πιο παραγωγική ηλικία μας. Το γνωρίζω αυτό πολύ καλά βιωματικά, αλλά και γιατί είμαι η μικρότερη σε ηλικία βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρειά μου κι έχω έντονη διάδραση με τους νέους ανθρώπους. Είναι σημαντικό που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό η στόχευση αυτή».

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό αποτύπωμα του προϋπολογισμού, η Άννα Ευθυμίου επισήμανε ότι είναι αδήριτη ανάγκη να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι χαμηλόμισθοι, όπως καταδεικνύεται και από στοιχεία αντίστοιχων ερευνών που κατέθεσε στα πρακτικά. Όπως σημείωσε, ο προϋπολογισμός έχει διαλάβει αυτό το γεγονός εκτός των άλλων και στις παροχές προνοιακού χαρακτήρα, οι οποίες αυξάνονται κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η βουλευτής για τη στήριξη των μητέρων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, τονίζοντας δράσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό.

Αναφερόμενη στην αναπτυξιακή διάσταση του προϋπολογισμού, η Άννα Ευθυμίου σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός αυτός προδιαγραφεί ένα σύγχρονο οικονομικό μοντέλο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε διάφορους τομείς, όπως ο ποιοτικός τουρισμός, η αύξηση της προστιθέμενης αξίας και η ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης και της ψηφιακής σύγκλισης στην ανάκαμψη και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Έχω δηλώσει δημόσια ότι είναι πολύ σημαντική η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι μόνο γιατί συνεισφέρουν πάρα πολύ σημαντικά στην οικονομία μας, αλλά γιατί αποτελούν το βασικό εργοδότη: Δίνουν 8 στις 10 θέσεις απασχόλησης κι έτσι είναι ανάγκη η στήριξη κλάδων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως στον τουρισμό, τον επισιτισμό, το εμπόριο, υπηρεσίες, αυτοπασχολούμενοι, επιστήμονες», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.