Skip to main content

Εγκαινιάστηκε η 13η Agrothessaly στη Λάρισα - Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη (φωτο+video)

Πριν την έναρξη της τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης η λιτή τελετή έναρξης της 13ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly», που γίνεται στη Λάρισα.

Η έκθεση, που άνοιξε μετά από ολιγοήμερη αναβολή λόγω των τραγικών γεγονότων στα Τέμπη, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo κ. Τάσος Τζήκας επεσήμανε πως «νιώθουμε και λίγο Θεσσαλοί κατά κάποιο τρόπο, καθώς η πραγματική καρδιά της γεωργίας και της κτηνοτροφίας χτυπάει στη Λάρισα. Η φετινή έκθεση έχει στο δυναμικό της 766 εκθέτες (269 άμεσους και 497 έμμεσους) από 34 χώρες, εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ., 259 ξένους εμπορικούς επισκέπτες, ομαδικές επισκέψεις από τα Βαλκάνια και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά. Θέλω να δηλώσω παρών στις δύσκολες στιγμές και θα κάνουμε τα πάντα για να αναπτύξουμε αυτήν την έκθεση όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Η συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με τη ΔΕΘ - Helexpo έχει αποδώσει καρπούς» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, προσθέτοντας πως «από την πρώτη στιγμή υπήρξε μία χημεία που στη βάση της είχε δύο στοιχεία: από την μία τη δική μας αναγνώριση ότι είναι ο φορέας με την απόλυτη τεχνογνωσία γύρω από τέτοιου είδους εκθέσεις, και από την άλλη η παραδοχή ότι η Λάρισα αποτελεί την καρδιάτης αγροτικής οικονομίας της χώρας. Αυτά τα δύο στοιχεία έδεσαν και έδωσαν θαυμαστά αποτελέσματα. Τέτοιου είδους γεγονότα δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην πορεία της περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ νωρίτερα αγρότες από περιοχές της ΠΕ Λάρισας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την έκθεση, ζητώντας τις αποζημιώσεις που καθυστερούν για τις ζημιές που έχουν υποστεί, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

Πηγή: onlarissa.gr, ΑΠΕ