Skip to main content

Επεκτείνεται η συνεργασία δήμου Λαρισαίων-ΔΕΘ για την Agrothessaly

Οι δηλώσεις κατά την υπογραφή του μνημονίου για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών

Με θετικούς οιωνούς και μηνύματα για μεγάλη συμμετοχή και προσέλευση ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή της πανελλήνιας έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly», που διοργανώνουν ο δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΘ-HELEXPO από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στον χώρο της Σκεπαστής Αγοράς στη Νεάπολη.

Αυτό ανέφεραν σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, κατά την υπογραφή του μνημονίου για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως έχει ήδη δικαιωθεί η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιδιώξει μια στρατηγική συνεργασία με τον σημαντικότερο φορέα διοργάνωσης εκθεσιακών γεγονότων, με τη μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία.  Σημείωσε, δε, πως τα απολογιστικά στοιχεία των δύο πρώτων διοργανώσεων είναι ενδεικτικά: H έκθεση του 2015, με την παλιά της  μορφή, είχε 80 συμμετέχοντες και 8.000 επισκέπτες. Το 2017, οπότε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η Agrothessaly, οι συνολικές συμμετοχές εκτοξεύτηκαν σε 498 και οι επισκέπτες έφτασαν τις 40.000, ενώ το 2019 οι συνολικές συμμετοχές αυξήθηκαν στις 780, με τον εκθεσιακό χώρο να αυξάνεται κατά 5.000 τ.μ., από 20.000 τ.μ. το 2017, σε 25.000 τ.μ.

Από την πλευρά του ο κ. Ποζρικίδης δήλωσε ότι «η Λάρισα μάς υποδέχτηκε θερμά και αγκάλιασε τη συμφωνία», υπογραμμίζοντας ότι πλέον υπάρχει ένα «σύμφωνο συμβίωσης» με τη θεσσαλική πόλη. Όπως διευκρίνισε τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για τη συμμετοχή στην έκθεση, αλλά και τη διεθνοποίησή της, καθώς εταιρείες 35 και πλέον χωρών και 250 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Για τις ενημερωτικές ημερίδες που πραγματοποιούνται με αφορμή την έκθεση σε όλη την Π.Ε Λάρισας μίλησε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Νταής.