Skip to main content

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Απορρίφθηκε το αίτημα Αναγνωστόπουλου για παραίτηση από την έφεση

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι απορρίπτει την παραίτηση απο την έφεση και πως θα διοριστούν αυτεπαγγέλτως δυο συνήγοροι από τον κατάλογο του ΔΣΑ προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η εξουσιοδοτημένη συνήγορος του πρωτοδίκως καταδικασμένου για την υπόθεση των Γλυκών Νερών, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε την παραίτησή του από κάθε ένδικο μέσο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση.

«Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό ορίζεται για να μην διακωμωδείται η διαδικασία και να μην γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δίκη θα πρέπει να συνεχιστεί» είπε ο εισαγγελέας.

Η συνήγορος του 35χρονου καταδικασμένου ισοβίτη απάντησε ότι σε κάθε περίπτωση, οι δυο δικηγόροι που τον εκπροσωπούσαν έως τώρα στη δίκη, παραιτούνται από την νομική του εκπροσώπηση.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε τελικά ότι απορρίπτει την παραίτηση απο την έφεση και πως θα διοριστούν αυτεπαγγέλτως δυο συνήγοροι από τον κατάλογο του ΔΣΑ προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη.

Ο 35χρονος δε μετήχθη από τις φυλακές στο δικαστήριο.