Skip to main content

Εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο 32ο Money Show

Την εκδήλωση οργανώνει η Κίνηση Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδήλωση με θέμα «Οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων» οργανώνει η Κίνηση Προοδευτικοί Πολίτες για την Ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 20:00-22:00, στο πλαίσιο του 32ου Money Show, στο ξενοδοχείο Hyatt.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η κλιματική κρίση είναι ορατή σε όλο τον πλανήτη. Στην Μεσόγειο, ειδικά στη χώρα μας, τα ακραία και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, ήταν πυκνά την προηγούμενη χρονιά. Οι πόλεις μας και οι οικισμοί, αποκάλυψαν την ευαλωτότητά τους. Δυστυχώς, δεν φάνηκε το γεγονός αυτό να γίνεται κατανοητό, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις περισσότερες διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών. Παρ' ότι η χώρα μας, διαθέτει πολύ σημαντικούς Κοινοτικούς πόρους, που μας δόθηκαν για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη οικονομική ύφεση από την πανδημία του κορωνοϊού και, να δημιουργήσουμε ανθεκτικές πόλεις, δυστυχώς, η κατανομή των κονδυλίων και η διαχείρισή τους, δεν φαίνεται να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι δήμοι έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο, τόσο στην συγκρότηση σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης, όσο και διεκδίκησης ανάλογων επιλογών και των αναγκαίων πόρων, από την κυβέρνηση. Μάλιστα, μπροστά στις εκλογές των ηγεσιών των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων, όπως και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, είναι απαραίτητος ο διάλογος και οι δεσμεύσεις των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων, για τις ηγεσίες των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ», σημειώνεται.

 

«Οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων»

Εισαγωγή στην εκδήλωση:

Γιάννης Μαγκριώτης, Συντονιστής της Κίνησης Προοδευτικών Πολιτών.

Ονόματα Ομιλητών:

1. Χάρης Δούκας (Καθηγητής του ΕΜΠ, Δήμαρχος Αθήνας, Υποψήφιος Πρόεδρος στην ΚΕΔΕ)

2. Γιάννης Μυλόπουλος (Πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ, μέλος της ΚΕ του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία).

3. Θανάσης Γλαβίνας (Νομικός, Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής).

4. Πέτη Πέρκα (Μηχανικός, Γραμματέας ΚΟ της Νέας Αριστεράς).

5. Σίμος Δανιηλίδης (Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Υποψήφιος Πρόεδρος στην ΠΕΔ).

6. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών, για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ και την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης).